Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πελώνη: Οι υπουργοί να δείχνουν μεγαλύτερη συναδελφικότητα

«Η κυβέρνηση είναι συλλογικό όργανο, οι όποιες επιτυχίες και οι όποιες αστοχίες αφορούν όλη την κυβέρνηση», υπογράμμισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος. Το σχόλιο για τη Σύνοδο Κορυφής.

Πελώνη: Οι υπουργοί να δείχνουν μεγαλύτερη συναδελφικότητα

«Η επισήμανση που έκανε χθες ο πρωθυπουργός αφορούσε ολόκληρη την κυβέρνηση», ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, με αφορμή τα χθεσινά αυστηρά μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους υπουργούς, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

«Η κυβέρνηση είναι συλλογικό όργανο, οι όποιες επιτυχίες και οι όποιες αστοχίες αφορούν όλη την κυβέρνηση. Αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός είναι οι υπουργοί να δείχνουν μεγαλύτερη συναδελφικότητα, να μην μετακυλίουν ευθύνες σε συναδέλφους τους και να στηρίζουν την κυβερνητική γραμμή συλλογικά και όχι μόνο ό,τι αφορά τα υπουργεία τους», σημείωσε.

Αναφορικά με τη διαφοροποίηση Σταϊκούρα, όσον αφορά τη δομή μεταναστών και προσφύγων στις Θερμοπύλες, η κυρία Πελώνη τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε επαφή με τον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη. «Εξ αρχής η κυβέρνηση συνομιλεί με τις τοπικές κοινωνίες και εφόσον υπάρξει εναλλακτική πρόταση στην Φθιώτιδα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τη συζητήσει», είπε.

Για τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι στην πρόσκλησή του προς τους ηγέτες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel υπογράμμισε αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι για την υπεράσπιση των νόμιμων συμφερόντων της Ε.Ε. και των κρατών-μελών». Υπογράμμισε ακόμη ότι ο στόχος είναι ένας εποικοδομητικός διάλογος με την Τουρκία με κατεύθυνση τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή και την διασφάλιση του πλήρους σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των κρατών - μελών της Ε.Ε. «Περιμένουμε να δούμε στη πράξη πώς θα διασφαλιστεί αυτός ο σεβασμός», τόνισε.

Με αφορμή, εξάλλου, την σημερινή 60ή επέτειο Ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως έκανε γνωστό η κυρία Πελώνη, «ο πρωθυπουργός απηύθυνε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, εκφράζοντας τις ευχές του για την πρόοδο και ευημερία του Κυπριακού Ελληνισμού και ολόκληρου του κυπριακού λαού. Υπογραμμίζει δε ότι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε, καθώς και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους-μέλους της Ε.Ε., παραμένει κορυφαίο μέλημα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας».

Σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό, υπογράμμισε ότι «τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν αυξημένα κρούσματα στη χώρα μας και ιδίως στην Αττική, τα οποία ωστόσο παρουσιάζουν σταθεροποίηση. Παρόλα αυτά η Ελλάδα, χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και χάρη στην ατομική ευθύνη και τη συλλογική ωριμότητα που επέδειξε και εξακολουθεί να επιδεικνύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, παρουσιάζει πολύ καλύτερη εικόνα -τόσο ως προς τα κρούσματα όσο και ως προς τους θανάτους- σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες με παρόμοιο πληθυσμό. Η Ολλανδία είχε χθες 3.249 νέα κρούσματα και 13 θανάτους, το Βέλγιο 1.762 κρούσματα και 13 θανάτους, η Πορτογαλία 825 κρούσματα και 8 θανάτους, ενώ η Ελλάδα 354 κρούσματα και 3 θανάτους. Ωστόσο, η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα δεν πρέπει να οδηγεί σε εφησυχασμό. Απαιτείται διαρκής και αυξημένη επαγρύπνηση. Μπορούμε και οφείλουμε να συμπράξουμε όλοι μαζί σε προσπάθεια για τη βελτίωσή της», τόνισε.

Η κυρία Πελώνη σημείωσε εξάλλου ότι «ένα ακόμη σημαντικό μήνυμα που εκπέμφθηκε από την χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αφορά στην απόφαση της Κυβέρνησης να συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε με το κυβερνητικό της πρόγραμμα. Δίνει μάλιστα προτεραιότητα σε μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην κοινωνική συνοχή και την στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v