Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρούτσης: Ταυτόχρονη πληρωμή για συντάξεις και αναδρομικά

Στο τέλος Οκτωβρίου οι πληρωμές. Θα υπάρχει χωριστός κωδικός, για να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι τι εισπράττουν. Τι είπε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας.

Βρούτσης: Ταυτόχρονη πληρωμή για συντάξεις και αναδρομικά

Η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους θα γίνει μαζί με τις κύριες συντάξεις στο τέλος Οκτωβρίου, σημείωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Όπως είπε, θα υπάρχει χωριστός κωδικός για να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι τι εισπράττουν.

Να σημειωθεί εδώ πως συνολικά θα καταβληθούν αναδρομικά 1,4 δισ. ευρώ σε 1,1 εκατ. συνταξιούχους, που είχαν υποστεί μνημονιακές περικοπές. Πρόκειται για αναδρομικά έντεκα μηνών (από τον Ιούνιο του 2015 έως και το Μάιο του 2016), τα οποία αφορούν στις κύριες συντάξεις.

Διαφορετικό μοντέλο ισχύει για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα: Οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα θα πάρουν αναδρομικά για τις περικοπές που είχαν γίνει με τους νόμους 4051/2012 και 4093/2012. Ωστόσο οι συνταξιούχοι του δημοσίου τομέα θα πάρουν αναδρομικά μόνο για το νόμο 4093/12, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε κρίνει συνταγματικές τις περικοπές του νόμου 4051.

Ο υπουργός Εργασίας από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε και σε μια ακόμα καταβολή αναδρομικών που θα γίνει στο τέλος του έτους. Πρόκειται για τα αναδρομικά που προκύπτουν από την εφαρμογή των νέων αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης για όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v