Το Μέλλον της Εργασίας στο επόμενο webcast των Διαλόγων του ΙΣΝ

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ, συζητούν την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 18:30 για το «Μέλλον της Εργασίας», το ψηφιακό εργατικό δυναμικό, την τεχνητή νοημοσύνη, την εξ’ αποστάσεως εργασία και το παγκόσμιο εγγυημένο εισόδημα.

Το Μέλλον της Εργασίας στο επόμενο webcast των Διαλόγων του ΙΣΝ

Τις τελευταίες δεκαετίες συντελούνται ριζικές αλλαγές στον τρόπο που εργαζόμαστε, αλλά και αντιλαμβανόμαστε την εργασία, αλλαγές που έχουν αυξήσει την παραγωγικότητα και την οικονομική ανάπτυξη, χωρίς όμως να θέτουν πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Παγκοσμιοποίηση, τεχνολογική ανάπτυξη, τεχνητή νοημοσύνη και η αλλαγή σκυτάλης από τη γενιά των "Baby Boomers” στη “Generation X” και τους “Millenials”, είναι κάποιες από τις ισχυρές δυνάμεις που αναμορφώνουν την έννοια της εργασίας του μέλλοντος. Η έξαρση της πανδημίας COVID 19, οδήγησε τις επιχειρήσεις σε αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας τους, ενώ η δυναμική των εργασιακών σχέσεων φαίνεται να εισέρχεται σε μια νέα φάση.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ, συζητούν την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 18:30 για το «Μέλλον της Εργασίας», το ψηφιακό εργατικό δυναμικό, την τεχνητή νοημοσύνη, την εξ’ αποστάσεως εργασία και το παγκόσμιο εγγυημένο εισόδημα. Μερικά από τα θέματα που σχετίζονται με τις δουλειές που συρρικνώνονται και εξαφανίζονται, τις νέες που δημιουργούνται καθώς και με το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των θέσεων εργασίας υψηλής και χαμηλής εξειδίκευσης και κατά συνέπεια αμοιβών, θα συζητηθούν στο επόμενο webcast των ΔΙΑΛΟΓΩΝ.

Στους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ με θέμα «Το Μέλλον της Εργασίας» συμμετέχουν οι:

Σταματίνα Γιαννακούρου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
Γιώργος Ζαρκαδάκης, Digital Lead, Willis Towers Watson, Συγγραφέας
Χριστόφορος Πισσαρίδης, Regius Professor στο London School of Economics

Τη δική τους εκτίμηση μέσω συνεντεύξεων που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, θα μοιραστούν οι Χριστιάνα Κωνσταντοπούλου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Sven Egil Omdal, δημοσιογράφος - συγγραφέας.

Για να παρακολουθήσετε το επόμενο webcast των ΔΙΑΛΟΓΩΝ με τίτλο «Το Μέλλον της Εργασίας», πραγματοποιήστε online εγγραφή εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/snf-dialogues-2020-10/

Στείλτε τις ερωτήσεις σας εδώ: snfdialogues.org/questions

Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v