Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψαλιδίζεται στα 534 ευρώ το επίδομα του Δεκεμβρίου

«Παρένθεση» θα αποτελέσει η στήριξη των εργαζομένων σε αναστολή εργασίας με 800 ευρώ το μήνα. Το μέτρο είχε χαρακτήρα κάλυψης του Δώρου Χριστουγέννων υποστηρίζουν πηγές. Μετρημένη η αξιοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων.

Ψαλιδίζεται στα 534 ευρώ το επίδομα του Δεκεμβρίου

Με βάση τα 534 ευρώ θα υπολογιστούν τα επιδόματα αναστολής εργασίας για τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητική πηγή.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο, σε περίπτωση παράτασης του Lockdown και για κάποιο διάστημα τον Δεκέμβριο, ο υπολογισμός των επιδομάτων αναστολής εργασίας να γίνει όπως τον Νοέμβριο με βάση τα 800 ευρώ για ένα μήνα, αλλά οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως δύσκολα ανατρέπεται η απόφαση επιστροφής στο προηγούμενο καθεστώς των 534 ευρώ για τον μήνα Δεκέμβριο.

Η αύξηση του επιδόματος στα 800 ευρώ τον Νοέμβριο είχε το χαρακτήρα «κάλυψης» και μέρους του Δώρου Χριστουγέννων, η συνδρομή του δημοσίου επί του οποίου θα γίνει επίσης όπως έχει ανακοινωθεί με βάση τα 534 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών επιμένει στη γραμμή της «μετρημένης» χρήσης των ταμειακών διαθεσίμων τα οποία μπορεί να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να είναι δανεικά τα οποία θα κληθεί το σύνολο των φορολογουμένων να αποπληρώσει σε βάθος χρόνου. Ο προϋπολογισμός είναι γνωστό πως είναι έντονα ελλειμματικός και θα παραμείνει και το 2021, έτος κατά το οποίο-ευτυχώς- εξακολουθεί να ισχύει η ρήτρα διαφυγής από στόχους και δημοσιονομικούς κανόνες.

Χθες ξεκίνησαν οι πληρωμές για τα επιδόματα αναστολής εργασίας για τον μήνα Νοέμβριο με τα συναρμόδια υπουργεία να κάνουν την αρχή από τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν με κρατική εντολή.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, δόθηκε το ποσό των:

  • 188,3 ευρώ σε 277.999 δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους που οι συμβάσεις εργασίας τους τέθηκαν σε αναστολή κατά το μήνα Νοέμβριο (κλειστές επιχειρήσεις)
  • 3,6 εκατ. ευρώ σε 7.718 δικαιούχους που είχαν κάνει μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων
  • 1,188 εκατ. ευρώ σε 2.242 δικαιούχους επαγγελματίες της τέχνης, του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών που είχαν κάνει μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις και
  • 10,6 εκατ. ευρώ σε 40.401 δικαιούχους που έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Για εργαζόμενους σε αναστολή από επιχειρήσεις οι οποίες υπολειτουργούν, οι πληρωμές των επιδομάτων αναμένεται να ξεκινήσουν στις 11 Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v