Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοπράτηση έργου αντιπλημμυρικής προστασίας 9,3 εκατ. ευρώ στον Πειραιά

Τα αντιπλημμυρικά έργα θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή των οδών Χαλκίδος και Βαλαωρίτου στον Δήμο Πειραιά, εκεί όπου έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα κατά το παρελθόν από βροχοπτώσεις, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τις πλημμύρες της 24ης Οκτωβρίου 2014.

Δημοπράτηση έργου αντιπλημμυρικής προστασίας 9,3 εκατ. ευρώ στον Πειραιά

Το έργο για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που θα λύσει προβλήματα πολλών ετών σε δρόμους του Πειραιά, δημοπρατείται από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 9.300.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 12η Ιανουαρίου 2021.

Τα αντιπλημμυρικά έργα θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή των οδών Χαλκίδος και Βαλαωρίτου στον Δήμο Πειραιά, εκεί όπου έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα κατά το παρελθόν από βροχοπτώσεις, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τις πλημμύρες της 24ης Οκτωβρίου 2014, όταν οι δρόμοι της περιοχής μετατράπηκαν σε χειμάρρους παρασύροντας και καταστρέφοντας αυτοκίνητα και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, με το υπό εκτέλεση έργο θα καλυφθεί η αποχέτευση λεκάνης απορροής έκτασης περίπου 800 στρεμμάτων, που εκτείνεται βόρεια της λεωφόρου Θηβών και μέχρι το ύψος της οδού Μπελογιάννη - Τζαβέλλα με αποδέκτη το συλλεκτήρα ομβρίων της Λεωφόρου Θηβών και συγκεκριμένα στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αργυροκάστρου και Δηλαβέρη.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης ανέφερε για έναν «ρεαλιστικό σχεδιασμό και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής. Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και οι υποδομές που σχετίζονται με τη θωράκιση της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών αποτελούν βασική μας προτεραιότητα. Με ρεαλιστικό σχεδιασμό και όραμα την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής δρομολογούμε νέα έργα όπως αυτό στον Δήμο Πειραιά το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής». Επεσήμανε δε πως βούληση της περιφέρειας είναι να προχωρά με γρήγορους ρυθμούς αναπτυξιακά έργα και υποδομές. «Στο πλαίσιο αυτό εντείνουμε τη συνεργασία μας με όλα τα αρμόδια υπουργεία και τους δήμους της Αττικής. Στο στρατηγικό σχεδιασμό μας είναι η υλοποίηση υποδομών με ισότιμο και δίκαιο τρόπο. Αυτό το επιτυγχάνουμε με δύο βασικά κριτήρια τον επιμερισμό των πόρων σύμφωνα με την προτεραιοποίηση των έργων και την αναλογική κατανομή τους ανά περιφερειακή ενότητα».

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, έκανε λόγο για μια σημαντική ημέρα καθώς «είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη δημοπράτηση του τέταρτου μεγάλου έργου, που είχαμε εντάξει στο πρόγραμμα της Περιφέρειας, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας». Η κυρία Αντωνάκου τόνισε πως πέραν των τεσσάρων αντιπλημμυρικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 39,5 εκατ. ευρώ που ήδη έχουν δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων σε περιοχές των Δήμων Περάματος, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και Πειραιά, θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις με στόχο στην επόμενη τροποποίηση του προγράμματος έργων, να ενταχθεί και το έργο της αποχέτευσης ομβρίων υδάτων περιοχών του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v