Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προτάσεις των αρχαιολόγων για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού

Ο Σύλλογος, που θεωρεί «αναντίρρητη» την «αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του Οργανισμού και αναβάθμισης της λειτουργίας του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων», προτείνει ορισμένες αλλαγές σε ρυθμίσεις που το αφορούν.

Προτάσεις των αρχαιολόγων για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού

Τις θέσεις και προτάσεις του επί του σχεδίου νόμου με τίτλο «Αναδιοργάνωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και μετονομασία του σε Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, ίδρυση ν.π.ι.δ. με την επωνυμία “Μουσείο-Ελαιοτριβείο Βρανά” στον Δήμο Λέσβου, προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς στο εξωτερικό, ρυθμίσεις για το ιστορικό μουσείο Κρήτης και το μουσείο “Φοίβος Ανωγειανάκης” και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού», που συζητείται στη Βουλή, γνωστοποίησε σήμερα ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων.

Ο Σύλλογος, που θεωρεί «αναντίρρητη» την «αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του Οργανισμού και αναβάθμισης της λειτουργίας του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων», προτείνει ορισμένες αλλαγές σε ρυθμίσεις που το αφορούν, όπως για παράδειγμα την «απόσυρση της παρ. 1 του άρθρου 5, η οποία αν παραμείνει ως έχει θέτει εν αμφιβόλω τον δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης των εσόδων στον συγκεκριμένο τομέα, τόσο των ακινήτων ιδιοκτησίας ΟΔΑΠ όσο και του ΥΠΠΟΑ». Αλλαγές προτείνει ο Σύλλογος και σε άλλες διατάξεις, ενώ επί των προτεινομένων στο παραπάνω σχέδιο νόμου διατάξεων, τις απόψεις του με γραπτό υπόμνημα, αλλά και προφορικά, παρουσίασε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων την Παρασκευή 4/12/2020 ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο οποίος σήμερα απέστειλε και συμπληρωματικό υπόμνημα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v