Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγει την Τρίτη η περιποίηση νυχιών

Για τις γιορτές (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά) θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00. Επιτρέπονται έως εννέα άτομα από δύο οικογένειες. Η μαύρη εργασία ανοίγει τα καταστήματα περιποίησης νυχιών.

Ανοίγει την Τρίτη η περιποίηση νυχιών

Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα παραμένει βαρύ και συνεχίζεται η πίεση στο σύστημα υγείας, παραδέχτηκε ο Στέλιος Πέτσας, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από αύριο το πρωί τίθεται σε λειτουργία η περιποίηση νυχιών.  Για τις γιορτές (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά) θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 ενώ δεν θα επιτρέπεται παρουσία σε μια κατοικία περισσότερων των εννέα ατόμων από δύο οικογένειες.
Για το θέμα της εκκλησίας θα υπάρξει σήμερα επικοινωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου.

Ειδικά για τα κέντρα περιποίησης νυχιών, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «τα φαινόμενα "μαύρης εργασίας" και καταστρατήγησης των υγειονομικών μέτρων στον χώρο αυτό είναι δυστυχώς εκτεταμένα, όπως φαίνεται και με μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) το Σαββατοκύριακο. Για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτόκολλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον».

Για τον εμβολιασμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «συνεχίζεται η προετοιμασία προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την ώρα του εμβολιασμού. Για τον σκοπό αυτόν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το Σάββατο ευρεία σύσκεψη με την ηγεσία των εμπλεκόμενων Υπουργείων και υπηρεσιακούς παράγοντες. Εξετάστηκαν η προετοιμασία για την παραλαβή, την αποθήκευση και τη διανομή του εμβολίου, η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών και η εξειδίκευση του τρόπου με τον οποίο οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα. Θα χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτόν η άυλη συνταγογράφηση και θα δημιουργηθεί η ψηφιακή πλατφόρμα emvolio.gov.gr».

Για τους πολίτες, είπε ο κ. Πέτσας, «που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές δεξιότητες, θα αξιοποιηθούν τα φαρμακεία της χώρας, τα οποία είναι πάνω από δέκα χιλιάδες και ενδεχομένως τα ΚΕΠ. Πρόκειται για ένα τεράστιας έκτασης εγχείρημα, με εκατοντάδες μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες διευθετούνται έτσι ώστε ο εμβολιασμός να ξεκινήσει αμέσως μετά την παραλαβή της πρώτης παρτίδας εμβολίων».

Φίλιππος Πανταζής [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v