Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καθρέφτης στον Χρόνο»: Παραγωγή COSMOTE TV για τα μεγάλα τεχνικά έργα της Ελλάδας

Οκτώ αυτόνομα επεισόδια-αναδρομή, όπως το λιμάνι του Πειραιά και το Σιδηροδρομικό Δίκτυο. Το πρώτο είναι αφιερωμένο στη Διώρυγα της Κορίνθου ξεκινώντας από τη χάραξη της τομής, τη χρηματοδότησή της και τις εργασίες, μέχρι τα εγκαίνιά της το 1882.

«Καθρέφτης στον Χρόνο»: Παραγωγή COSMOTE TV για τα μεγάλα τεχνικά έργα της Ελλάδας

«Την ιστορική διαδρομή μεγάλων τεχνικών έργων που ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται στην Ελλάδα στα τέλη του 19ου αιώνα και σηματοδότησαν την είσοδο της χώρας στη σύγχρονη εποχή, παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Καθρέφτης στον Χρόνο» σε παραγωγή COSMOTE TV», αναφέρει ανακοίνωση.

«Η σειρά κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 2/1 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD και αποτελείται από 8 αυτόνομα επεισόδια-αναδρομή στην εξέλιξη έργων, όπως το λιμάνι του Πειραιά και το Σιδηροδρομικό Δίκτυο της Ελλάδας, από τη γέννηση της ανάγκης και της σύλληψής τους μέχρι τον σχεδιασμό και την εκτέλεσή τους», ενημερώνει.

«Το πρώτο επεισόδιο της σειράς, που θα είναι ταυτόχρονα διαθέσιμο και από το επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube είναι αφιερωμένο στο τεχνικό επίτευγμα της Διώρυγας της Κορίνθου ξεκινώντας από τη χάραξη της τομής, τη χρηματοδότησή της και τις εργασίες, μέχρι τα εγκαίνιά της το 1882. Επιπλέον, αποκαλύπτονται άγνωστες λεπτομέρειες της ιστορίας της, τα αίτια διάνοιξης του Ισθμού, οι σύμμαχοι του έργου, καθώς και λεπτομέρειες από την καταστροφή της κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v