Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς click away, κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία η επόμενη εβδομάδα

Εβδομάδα με εβδομάδα θα καθορίζονται τα μέτρα που θα ισχύσουν για τον έλεγχο της πανδημίας. Κλειστό παραμένει το εμπόριο την επόμενη. Δεν επαναλειτουργούν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία. Χωρίς πιστούς οι Εκκλησίες.

Χωρίς click away, κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία η επόμενη εβδομάδα

Τα νέα δεδομένα που ισχύσουν την επόμενη εβδομάδα, κάτι που θα γίνεται κάθε εβδομάδα, γνωστοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως αν υπάρξει απότομη επιβάρυνση σε κάποια περιοχή θα λαμβάνονται έκτακτα μέτρα. Ετσι ως 18 Ιανουαρίου:

* Ανοίγουν δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί και σχολεία ειδικής αγωγής. Το μέτρο ισχύει και σε περιοχές που βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς αυξημένων μέτρων. Θα υπάρχει διαφοροποιημένη ώρα έναρξης και αναχώρησης. Στα δημοτικά η μάσκα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

* Παραμένει σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου καθώς και των κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και καταστημάτων περιποίησης νυχιών.

* Απαγορεύεται κυνήγι και ψάρεμα

* Στους χώρους λατρείας παρατείνεται το υφιστάμενο καθεστώς (λειτουργίες χωρίς παρουσίας πιστών). Επιτρέπεται η ατομική προσευχή. Στις κηδείες επιτρέπονται μέχρι εννέα άτομα, συγγενείς πρώτου βαθμού.

* Υποχρεωτική τηλεγρασία στις επιχειρήσεις στο μέγιστο δυνατό βαθμό

* Υπό αυστηρούς όρους λειτουργούν τα δικαστήρια

* Υποχρεωτική είναι και η επταήμερη καραντίνα για όσους εισέρχονται με διεθνείς πτήσεις στη χώρα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v