Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Επιτάχυνση εμβολιασμού στην Ελλάδα, καλύτερη η εικόνα της πανδημίας στην ΕΕ

Η σημαντικότερη βελτίωση καταγράφεται στο μέτωπο των εμβολιασμών, οι οποίοι επιταχύνονται και η χώρα καλύπτει το έδαφος προς το μέσο όρο της Ε.Ε..

HSBC: Επιτάχυνση εμβολιασμού στην Ελλάδα, καλύτερη η εικόνα της πανδημίας στην ΕΕ

Βελτιωμένη εικόνα στους εμβολιασμούς και την καλύτερη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που παρακολουθεί και αναλύει η βρετανική τράπεζα HSBC παρουσιάζει η χώρα μας αυτή την εβδομάδα αναφορικά με την πανδημία της Covid-19. Η σημαντικότερη βελτίωση καταγράφεται στο μέτωπο των εμβολιασμών, οι οποίοι επιταχύνονται και η χώρα καλύπτει το έδαφος προς το μέσο όρο της Ε.Ε..

Αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού, η Ελλάδα εξακολουθεί να εμφανίζει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη και να διατηρεί τα κρούσματα σε σταθερά χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η επιδημιολογική εικόνα σε Ισπανία, Πορτογαλία φοβίζει αφού τα κρούσματα αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς, ενώ η εκτίμηση της HSBC είναι ότι η πανδημία χωρίζει την Ευρώπη σε δύο κατηγορίες αφού τα κρούσματα μειώνονται σε Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία και παραμένουν επίμονα σε υψηλά επίπεδα στη Γαλλία.

Ο οίκος αναφέρεται και στις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων στην Ευρώπη, οι οποίες οδηγούν ήδη στην επιβράδυνση των εμβολιασμών σε κάποιες χώρες και αναμένεται να προκαλέσουν περαιτέρω επιβράδυνση το επόμενο διάστημα. Η Μαδρίτη ανακοίνωσε χθες ότι θα αναγκαστεί να σταματήσει τους εμβολιασμούς σε δύο εβδομάδες, καθώς δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί ότι θα έχει αποθέματα για τη δεύτερη δόση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v