Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακλήθηκε η απόφαση για το take away σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη!

Η επιλογή του “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αναφέρει σε νέα δήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης. «Θα επέφερε μεγαλύτερη σύγχυση στην αγορά η προσωρινή αναστολή».

Ανακλήθηκε η απόφαση για το take away σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη!

Ανέκρουσε πρύμναν η κυβέρνηση όσον αφορά στη λειτουργία take away τα σαββατοκύριακα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Τη διακοπή της λειτουργίας προανήγγειλε το πρωί ο Αδωνις Γεωργιάδης, και αναμενόταν να εφαρμοστεί αύριο 7 Φεβρουαρίου και το επόμενο σαββατοκύριακο. 

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε νέα δήλωσή του ο υπουργός, η προσωρινή αναστολή θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση στην αγορά. 

Ειδικότερα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την εξής δήλωση:

«H Kυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

Οι πρωινές δηλώσεις και η ανακοίνωση του ΥΠΑΝ

Νωρίτερα, ο υπουργός μιλώντας στο ΣΚΑΙ είχε προαναγγείλει τη διακοπή του take away από τα καταστήματα εστίασης για τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οπως ανέφερε σε διευκρινιστική ανακοίνωση το υπουργείο Ανάπτυξης, Αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Φεβρουαρίου απαγορεύεται μόνο στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Η πώληση καφέ μέσω της διαδικασίας take away απαγορεύεται και από τις επιχειρήσεις αρτοζαχαροπλαστείων, φούρνων και λοιπών επιχειρήσεων που η πώληση καφέ δεν αποτελεί κύρια δραστηριότητα.

Η υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) θα λειτουργεί κανονικά.

Εξυπακούεται ότι κατά τις προαναφερθείσες ημέρες επιτρέπεται η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο σύνολο της επικράτειας.

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητο αλαλούμ με την εστίαση και το take away

«Το σημερινό αδιανόητο αλαλούμ με την εστίαση και το take away, το οποίο η κυβέρνηση απαγόρευσε και, εν τέλει, επέτρεψε δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες, είναι ενδεικτικό της αντιμετώπισης που έχει σε όλη τη διαχείριση της πανδημίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρει ότι «εργαζόμενοι και επιχειρηματίες της εστίασης, πνιγμένοι στην απόγνωσή τους, δεν έχουν απέναντί τους κυβέρνηση, αλλά περιφερόμενο θίασο» και σχολιάζει πως «ίσως την απάντηση για το τι ισχύει τελικά για την εστίαση και το take away να μπορεί να την δώσει ο κ. Μητσοτάκης όταν επιστρέψει από τις διακοπές του στην Ικαρία».

Κίνημα Αλλαγής: Φαρσοκωμωδία η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην εστίαση

«Μόνο με φαρσοκωμωδία μοιάζει η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην εστίαση.Το πρωί απαγορεύεται το take away, το μεσημέρι επιτρέπεται», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημας Αλλαγής, αναφορικά με την παραλαβή από το κατάστημα στην εστίαση.

«Ο αρμόδιος υπουργός ζητά τα κλειδιά των μαγαζιών, και μετά αρχίζει τις συγγνώμες. Ο πρωθυπουργός δεν έχει κουράγιο να μιλήσει με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και φωνάζει μερικούς φίλους του για να τους πει ότι όλα καλά. Στο μεταξύ οι επιχειρήσεις απειλούνται με αφανισμό και οι εργαζόμενοι με ανεργία» σημειώνει και προσθέτει: «Να σοβαρευτούν επιτέλους. Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής δείχνουν το τι πρέπει να γίνει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v