Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφορές 52 εκατ. ευρώ για τα ακίνητα της Ektasis

Άνοιξαν σήμερα οι 69 δεσμευτικές προσφορές. Το μεγαλύτερο τίμημα ύψους 28,6 εκατ. ευρώ για το ακίνητο της Kodak. Πλειοδότης η κοινοπραξία Brook Lane- Noval. Που πλειοδότησαν AB Βασιλόπουλος, Unifarma και Ten Brinke.

Προσφορές 52 εκατ. ευρώ για τα ακίνητα της Ektasis

Κοντά στα 52 εκατ. ευρώ, συγκεντρώνει σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική διαχείριση της Ektasis από το άθροισμα των υψηλότερων προσφορών, που κατατέθηκαν για τα ακίνητά της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις περί συγκέντρωσης υψηλού ενδιαφέροντος.

Σήμερα στις 9:30 το πρωί ξεκίνησε η διαδικασία ανοίγματος των 69 δεσμευτικών προσφορών, που κατατέθηκαν για τους 15 πλειοδοτικούς διαγωνισμούς. Από τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι το ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι θα συγκέντρωνε το υψηλότερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η κοινοπραξία Brook Lane-Noval υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά με 28,6 εκατ. ευρώ. Ακολούθησε η Dimand με 25,2 εκατ. ευρώ, ενώ η Μυτιληναίος πρόσφερε για το ίδιο ακίνητο περίπου 21 εκατ. ευρώ.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος υπέβαλε τις υψηλότερες προσφορές για δύο από τα τέσσερα ακίνητα, τα οποία νοικιάζει από την Ektasis. Ειδικότερα, φέρεται να έχει υποβάλει προσφορά περίπου 4,6 εκατ. ευρώ για το ακίνητο στον Άγιο Δημήτριο και περίπου 1 εκατ. ευρώ για το ακίνητο στα Βριλήσσια. Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο στον Άγιο Δημήτριο περιλαμβάνει διώροφο κατάστημα 1.527,27 τ.μ. (υπεραγορά), ενώ διαθέτει 59 θέσεις στάθμευσης στα δύο υπόγεια καθώς και βοηθητικούς/κοινόχρηστους χώρους 635 τ.μ. Το ακίνητο καταλαμβάνει περίπου το μισό διαθέσιμο οικόπεδο και επομένως δεν έχει εξαντληθεί η επιτρεπόμενη δόμηση. Σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, στο εναπομείναν μέρος του οικοπέδου μπορεί να δομηθεί κτήριο 1.686,51τ.μ.

Για το κατάστημα που μισθώνει η ΑΒ Βασιλόπουλος στο Ηράκλειο Κρήτης πλειοδότης ανακηρύχθηκε τοπική εταιρεία, ενώ για το ακίνητο της Κηφισιάς, που ελέγχεται κατά 20% από την Ektasis και φιλοξενεί επίσης κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος, πλειοδότης φέρεται να είναι η εταιρεία Ατλάντα.

Πλειοδότης για δύο ακίνητα ανακηρύχθηκε η Ten Brinke με προσφορές 4 και 3,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ το οικόπεδο στον κόμβο Καλυφτάκη την καλύτερη προσφορά φέρεται να υπέβαλε η φαρμακοβιομηχανία Unifarma ύψους 2,6 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v