Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά στα κρούσματα στη Βρετανία

Η κυβέρνηση Τζόνσον έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει τα σχέδιά της στις 22 Φεβρουαρίου. Ελπίζει να ανοίξει τα σχολεία στις 8 Μαρτίου.

Βουτιά στα κρούσματα στη Βρετανία

Οι μολύνσεις από κορωνοϊό έχουν μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που δίνει ώθηση στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τους σχεδιασμούς για το άνοιγμα της οικονομίας. Το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου, τα νέα κρούσματα υπολογίζονται σε 51 ανά 100.000 κατοίκους, έναντι 157 τον Ιανουάριο.

Τα νέα είναι ευχάριστα καθώς μεγαλώνει η πίεση να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα και να δουλέψει η οικονομία, που γνώρισε το 2020 τη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 300 χρόνων.

Η κυβέρνηση Τζόνσον έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει τα σχέδιά της στις 22 Φεβρουαρίου. Τα νέα είναι καλά αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε την προσπάθεια τώρα, τονίζει ο υπουργός Υγείας.

Τα «μη αναγκαία» καταστήματα μπορούν να ανοίξουν στα μέσα Απριλίου και να ακολουθήσουν ξενοδοχεία και κάποιες υποδομές διασκέδασης, σημειώνεται σε έγγραφο που είδε το Sky News. Ο Μπόρις Τζόνσον ελπίζει ότι θα μπορέσει να ανοίξει ξανά τα σχολεία από τις 8 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v