Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κικίλιας: Επίταξη ιδιωτών γιατρών αν δεν προσέλθουν εθελοντικά!

Επιπλέον 450 κλίνες για non Covid περιστατικά και 100 κλίνες Covid προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας. Αποκλειστικά περιστατικά κορωνοϊού θα νοσηλεύει ο Ερυθρός Σταυρός. Το 251 στρατιωτικό νοσοκομείο μπαίνει στο ΕΣΥ. Υπόσχεση για 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς τον Απρίλιο.

Κικίλιας: Επίταξη ιδιωτών γιατρών αν δεν προσέλθουν εθελοντικά!

Στην Αττική αλλά και όλη τη χώρα γιατροί, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό δίνουν μάχη πάνω από τις δυνάμεις τους, δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας υποσχόμενος να «κάνει τα πάντα», ενώ δήλωσε ότι το τέλος της κρίσης είναι κοντά.

Ο υπουργός προσπάθησε να δώσει μια νότα αισιοδοξίας λέγοντας ότι τον Απρίλιο θα γίνουν 1,5 εκατομμύριο. εμβολιασμοί χωρίς να υπολογίζονται οι δόσεις που θα λάβουμε από την Johnson & Johnson.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες με νοσήματα υψηλού κινδύνου, στις 26/3 για τις ηλικίες 70-74 και αρχές Απριλίου για τις ηλικίες 65-69 ετών.

Δεδομένης της ασφυκτικής πίεσης στο ΕΣΥ γνωστοποίησε:

  • Η Ελλάδα μετρατρέπεται σε μια υγειονομική περιφέρεια. Οπου χρειάζεται θα γίνεται μεταφορά ασθενών.
  • Ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί 550 κλίνες: 450 non Covid και 100 κλίνες Covid. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, στη διάθεση του ΕΣΥ τίθενται 300 ακόμη κλίνες από τον όμιλο HHG (Υγεία), 100 κρεβάτια από το Ιασώ, 50 από το Ιατρικό Αθηνών (και 100 ΜΕΘ CoViD), 60 από την Ευρωκλινική, 40 από τον Όμιλο Βιοϊατρική (και 10 κλίνες ΜΕΘ). Το σύνολο των κλινών αυτών διατίθεται στο ΕΣΥ με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Το Ερυθρός Σταυρός μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid
  • το 251 στρατιωτικό νοσοκομείο μπαίνει στο ΕΣΥ και θα εκτελεί εφημερίες

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς (πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς ιατρούς) να συνεισφέρουν στην προσπάθεια κάνοντας έκκληση στον όρκο του Ιπποκράτη. Ξεκαθάρισε ότι αν τουλάχιστον 200 γιατροί δεν ανταποκριθούν εντός 48 ωρών θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό την επίταξη υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v