Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο μπάχαλο με τα self-tests στα φαρμακεία

Για μεγαλείο προχειρότητας μιλά ο Κ. Λουράντος. Τα φαρμακεία παρέλαβαν εργαστηριακές συσκευασίες των 25 τεμαχίων και θα πρέπει να τις μετατρέψουν σε ατομικές!

Νέο μπάχαλο με τα self-tests στα φαρμακεία

«Αντί να μας έρθουν ατομικές συσκευασίες κατά τη δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, μας ήρθαν εργαστηριακές συσκευασίες των 25 τεμαχίων και καλούνται οι φαρμακοποιοί να τις ανασκευάσουν σε ατομικές συσκευασίες, αναλαμβάνοντας και την πλήρη ευθύνη της όλης διαδικασίας», καταγγέλλει ο κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Εχουν καταλάβει, υπογραμμίζει ο ίδιος, ότι αφενός απαξιώνουν τη δική μας δουλειά και από την άλλη, παραβιάζουν τον όρο του διαγωνισμού, που όριζε ότι οι συσκευασίες που θα επιλεγούν, θα πρέπει να διαμοιράζονται αυτούσιες σε κάθε πολίτη; Αυτός ήταν και ένας όρος που απέκλεισε τη συμμετοχή πολυεθνικών στον διαγωνισμό.

Το μεγαλείο της προχειρότητας είναι εδώ, υποστηρίζει ο ίδιος, ο οποίος δεν έχει μπει καν στη διαδικασία να αναζητήσει λύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς όπως επισημαίνει, άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος και μόλις σήμερα το πρωί άκουσε από υπουργό ότι δεν υπάρχουν test για οικιακή χρήση, όταν η Γερμανία αλλά και άλλα κράτη τα χρησιμοποιούν ευρέως.

Επίσης, αναφέρει, ο όποιος σχεδιασμός ανατρέπεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Αρχικά, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΦΣΑ, είχαν πει για 250 τεμάχια σε κάθε φαρμακείο, στη συνέχεια αυτό έγινε 75 τεμάχια και σήμερα κάθε σημείο λαμβάνει 3 κουτιά των 25 τεμαχίων. Ντροπή!

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προχώρησε προ λίγων λεπτών στην εξής ανακοίνωση:

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τα πολυδιαφημισμένα self test, τα οποία περιμέναμε να παραλάβουμε στο φαρμακείο, δεν ήταν “self” αλλά συσκευασίες εικοσιπεντάδας rapid test, τα οποία προορίζονται για χρήση σε μικροβιολογικά εργαστήρια.

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα συγκεκριμένα τεστ δεν έχουν καμία σχέση ακόμη και με τις υποτιμητικές για τον κλάδο δηλώσεις του κ. Σκέρτσου ότι «… οι φαρμακοποιοί δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να το πάρουν από το ράφι και να το δώσουν».

Τα συγκεκριμένα τεστ προφανώς δεν πληρούν τις προδιαγραφές για οικιακή χρήση και επιπροσθέτως θα επιβαρύνουν πάρα πολύ την εργασία των συναδέλφων.

Τα μέλη του Συλλόγου Αττικής είναι σε τεράστιο αναβρασμό και αναμένουμε την άμεση αντίδραση του δευτεροβάθμιου οργάνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v