Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο τραπέζι η επανεκκίνηση του εμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

Συνεδριάζει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων. Η κυβέρνηση επιδιώκει το άνοιγμα στις τρεις περιοχές όπου παραμένουν κλειστά τα καταστήματα. Η μέχρι σήμερα εικόνα από τη λειτουργία του εμπορίου δημιουργεί προσδοκίες.

Στο τραπέζι η επανεκκίνηση του εμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη βρίσκεται υπό συζήτηση κατά τη σημερινή προγραμματισμένη σύσκεψη της εθνικής επιτροπής των ειδικών εμπειρογνωμόνων που είναι σε εξέλιξη. Οι ειδικοί καλούνται να αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα.

Μερίδα των ειδικών θεωρεί πολύ θετική τη μέχρι σήμερα εικόνα του ανοίγματος και εκτιμά ότι μπορεί να γίνει και σε αυτές τις περιοχές από τη Δευτέρα, με τη μέθοδο μόνο του click away, ενδεχομένως και με self-test, στο πρότυπο των σχολείων, ωστόσο αυτό μένει να αποφασιστεί μέσα από τις συζητήσεις.

Εφόσον πάει καλά στα σχολεία, θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλες δραστηριότητες, είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέλει από τη Δευτέρα να ανοίξουν όλα τα καταστήματα και στις «κόκκινες» περιοχές, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα και τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών. Θα πειθαρχήσουμε στις εισηγήσεις των ειδικών, είπε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι η κατάσταση στα τέλη Απριλίου θα είναι πολύ καλύτερη. Απέφυγε να δώσει ημερομηνία για το άνοιγμα της εστίασης, λέγοντας πως προτεραιότητα είναι να ανοίξει πλήρως το λιανεμπόριο και μετά η εστίαση.

Επίσης είπε ότι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών, δεν μπορεί να ανακοινωθεί άνοιγμα επιχειρήσεων και πιο συγκεκριμένα των κέντρων αισθητικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v