Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχεται η βίζα για τους... ψηφιακούς νομάδες

Πολίτες άλλων χωρών που εργάζονται στο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας στοχεύει να προσελκύσει η Ελλάδα. Προωθείται νομοθετική ρύθμιση για digital visa ορισμένου χρόνου. Οι αυστηρές προϋποθέσεις και τι θα προσφέρει.

Ερχεται η βίζα για τους... ψηφιακούς νομάδες

Στην τελική ευθεία για νομοθετική ρύθμιση που θα χορηγεί άδεια παραμονής στη χώρα στους digital nomads βρίσκεται η Ελλάδα. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται σχετική νομοθετική ρύθμιση με στόχο τα ελληνικά σύνορα να ανοίξουν για … ψηφιακά μυαλά από ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά, και όλο τον κόσμο.

Η βίζα αυτή που θα χορηγείται υπό αυστηρές προϋποθέσεις αναμένεται να έχει διάρκεια 12 μηνών με δυνατότητα ανανέωσης για 1+1 χρόνια. Για να αποκτήσει κάποιος, τη συγκεκριμένη βίζα θα πρέπει να παρέχει εργασία σε εργοδότες του εξωτερικού, γεγονός που θα βεβαιώνεται με σχετική σύμβαση εργασίας, ενώ θα ισχύουν και εισοδηματικά κριτήρια. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχει πρόβλεψη ώστε οι digital nomads να μπορούν να φέρουν στην Ελλάδα και τις οικογένειές τους.

Το θέμα βρίσκεται στα χέρια αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη. Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε μάλιστα διευρυμένη διυπουργική τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά και του Οικονομικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση να επιταχυνθεί το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων στην Ελλάδα μέσα από συντονισμένες δράσεις, ώστε να κατατεθεί της αμέσως επόμενες εβδομάδες στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έχει προωθήσει και θεσμοθετήσει Business visa το 2020 καθώς και student visa.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v