Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδ. Γεωργιάδης: Θέλουμε να καταργηθούν Δευτέρα click away-click inside

Τη λειτουργία του εμπορίου με μόνο περιορισμό το SMS τρίωρης διάρκειας επιδιώκει η κυβέρνηση. Στις προτάσεις και η επαναλειτουργία των malls. Μετά το Πάσχα αναμένεται το άνοιγμα της εστίασης.

Αδ. Γεωργιάδης: Θέλουμε να καταργηθούν Δευτέρα click away-click inside

Για το άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου μίλησε μεταξύ άλλων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως ανέφερε, η εστίαση θα ανοίξει και ίσως προηγηθεί λίγο του τουρισμού. «Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε, εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο έκανε σαφές πως θα ξεκινήσει με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους. 

Σχετικά με το λιανεμπόριο, δήλωσε πως υπάρχει ένας αγώνας δρόμου που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να ενταθεί η διαδικασία των self-tests. Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες, είναι εφικτό ενδεχομένως τη Δευτέρα να υπάρχει περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου, με τον περιορισμό του SMS των τριών ωρών και όλων των μέτρων προστασίας χωρίς click inside. 

«Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός και υπογράμμισε πως η λογική λέει ότι όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί και ο παράγοντας του καλού καιρού σε συνδυασμό με το «υπερόπλο των self-tests», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, θα βοηθήσουν την πτώση της πανδημίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v