Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο τραπέζι επιστροφή σε ανοίγματα ανά περιοχή

Επαναλειτουργεί με click away το εμπόριο στην Κοζάνη, με self test θα ξεκινήσουν οι σχολές οδηγών. Η αύξηση των ελέγχων βάζει στο τραπέζι μετακίνηση από πολιτική περιορισμών σε πολιτική εκτενούς ελέγχου. Σε αναμονή για το Πάσχα.

Στο τραπέζι επιστροφή σε ανοίγματα ανά περιοχή

Για μείωση του δείκτη θετικότητας μίλησε η Βάνα Παπαευαγγέλου, αλλά έσπευσε να τονίσει ότι αυτό δεν πρέπει να δίνει το λάθος μήνυμα, δεδομένου ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό και ο δείκτης R πάνω από τη μονάδα. Η παραμικρή χαλάρωση θα αυξήσει το επιδημιολογικό φορτίο και πάλι, δήλωσε.

Σε ότι αφορά τις δραστηριότητες και το άνοιγμα είπε ότι έχουν προτεραιότητα αυτές που δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα την πανδημία αλλά ανακουφίζουν τους πολίτες και αποκάλυψε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο στο μέλλον να γίνονται «ανοίγματα» ανά περιοχή και όχι οριζόντια.

Μάλιστα εκτίμησε ότι με την χρήση των self test θα μπορούσαμε να μετακινηθούμε από μια πολιτική περιορισμών σε πολιτική εκτενούς ελέγχου πολιτών που μετέχουν σε δραστηριότητες.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

  • Από τη Δευτέρα ανοίγει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη με τη μέθοδο του click away.
  • Από Δευτέρα επαναλειτουργούν οι σχολές οδήγησης. Τα θεωρητικά μαθήματα και εξετάσεις θα γίνονται υποχρεωτικά διαδικτιακά. Οι δάσκαλοι θα κάνουν δυο φορές την εβδομάδα self test και οι εργαζόμενοι μια φορά την εβδομάδα. Οι υποψήφιοι οδηγοί θα κάνουν self test μια ημέρα πριν το μάθημα και τις πρακτικές εξετάσεις.

Όπως είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης δεν μπορεί να δοθεί αυτή τη στιγμή ξεκάθαρη απάντηση για το τι θα γίνει το Πάσχα και αν θα επιτραπούν μετακινήσεις μεταξύ νομών. Εδωσε πάντως ιδιαίτερη βαρύτητα στην πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v