Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόνο την Κυριακή του Πάσχα κλειστά τα εμβολιαστικά κέντρα

Καμία μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Πώς εξήγησε τη ματαίωση του διαγωνισμού για τα self-test. Τι είπε για την κατάργηση των SMS.

Μόνο την Κυριακή του Πάσχα κλειστά τα εμβολιαστικά κέντρα

«Εμβολιασμοί θα γίνουν και τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί, για να κάνουν Πάσχα και οι υγειονομικοί μας. Καταλαβαίνουμε την κούραση και την τιτάνια προσπάθειά τους, όμως καμία μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη». Αυτό ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, διευκρινίζοντας πως οι υγειονομικοί θα ανταμειφθούν για την υπηρεσία τους αυτή.

Όσον αφορά τον διαγωνισμό για την επιπλέον προμήθεια self-test που ματαιώθηκε χθες, όπως είπε η κυρία Πελώνη, συνέβη «λόγω ζητημάτων που προέκυψαν αναφορικά με την έγκαιρη και προσήκουσα παράδοση, σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από τη χθεσινή εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας». Η κυβέρνηση, όπως τόνισε, «προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση επαρκούς ποσότητας το αμέσως επόμενο διάστημα, με σημαντικό δημοσιονομικό όφελος».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει από τις 10 το βράδυ, όπως και την Κυριακή του Πάσχα (χθες είχε ανακοινωθεί η 9 μ.μ.), ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 11 το βράδυ.

Για το ενδεχόμενο κατάργησης του 13033 με το άνοιγμα της εστίασης, η κυρία Πελώνη απάντησε: «Έχουμε παραδείγματα από το πώς λειτούργησε η εστίαση με ασφάλεια και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Κάπως έτσι θα γίνουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Είναι ακόμη πρόωρο αυτό που ρωτάτε. Πρώτα θα εξειδικευτούν όλα τα μέτρα για το Πάσχα και στη συνέχεια, την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις για το πώς θα λειτουργήσει αυτή η δραστηριότητα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v