Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη παράταση για τις δεσμευτικές προσφορές στο «WiFi4GR»

Νέα παράταση δίνεται στους ενδιαφερόμενους του έργου 18 εκατ. ευρώ, που αφορά στη δημιουργία 2.500 δωρεάν Wi-Fi Hotspots σε όλη την επικράτεια. Ποια είναι η νέα ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών.

Δεύτερη παράταση για τις δεσμευτικές προσφορές στο «WiFi4GR»

Σε νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών για τη Σύναψη Συμφωνίας-Πλαίσιο γιa το έργο «WiFi4GR - Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο», προχωρά με απόφασή του το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση, η νέα καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η Τετάρτη 26/5/2021 και ώρα 13:00.

Υπενθυμίζεται ότι με την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονταν αρχικά στις 26 Μαρτίου. Ωστόσο πρόκειται για τη δεύτερη παράταση που δίνεται στο έργο.

Ο προϋπολογισμός του έργου, που σκοπό έχει τη δημιουργία 2.500 δωρεάν Wi-Fi Hotspots σε όλη την Επικράτεια, ανέρχεται στα 11.887.096,77 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και υπάρχει δικαίωμα προαίρεσης αξίας 2.971.774,19 ευρώ χωρίς ΦΠΑ (το συνολικό ποσό υπολογίζεται στα 14.858.870,96 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και 18 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ).

Το φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης - WiFi (Hotspots) στο διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές με διασπορά σε ολόκληρη τη χώρα, και η υποστήριξη λειτουργίας για τρία χρόνια.

Θα παρασχεθεί, επίσης, η δυνατότητα δωρεάν και χωρίς όρους που εισάγουν διακρίσεις, ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω WiFi Hotspots σε υπαίθριους ή/και κλειστούς δημόσιους χώρους. Θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση 5.600 access points, τα οποία θα κατανεμηθούν σε περίπου δύο χιλιάδες πεντακόσιες (2.500) περιοχές ασύρματης - WiFi πρόσβασης, σε όλη την επικράτεια.

Αναμένεται ότι στις περισσότερες περιοχές θα απαιτηθεί να εγκατασταθούν δύο access points, ενώ ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός θα είναι τρία ανά περιοχή.

Οι χώροι που θα αποτελέσουν σημεία εγκατάστασης των ασύρματων σημείων ευρυζωνικής πρόσβασης θα συγκεντρώνουν ένα σύνολο από χαρακτηριστικά όπως: ιδιαίτερα υψηλή πληθυσμιακή συγκέντρωση.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Χώροι συνάθροισης κοινού
  • Χώροι αναμονής-μετακίνησης
  • Χώροι εκδηλώσεων
  • Σημεία Τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος

Τα σημεία εγκατάστασης θα υποδειχθούν από τους κατά τόπους Δήμους, σύμφωνα με τις οδηγίες της Αναθέτουσας Αρχής. Η διαχείριση, παρακολούθηση και ο έλεγχος του εξοπλισμού ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης θα γίνεται από κεντρικό σύστημα διαχείρισης, το οποίο θα προμηθεύσει και εγκαταστήσει ο Ανάδοχος σε χώρο που θα υποδειχθεί από την Αναθέτουσα Αρχή. Ο Ανάδοχος θα αναλάβει την παρακολούθηση και διαχείριση όλου του δικτύου για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Στο πλαίσιο του έργου, οι ανάδοχοι θα πρέπει:

1. να εγκαταστήσουν και να παραδώσουν σε πλήρη λειτουργία το σύνολο των σημείων ασύρματης πρόσβασης (access points), των Σημείων Συγκέντρωσης (ΣΣ), καθώς και του λοιπού απαιτούμενου εξοπλισμού σε κάθε μια από τις περιοχές που θα υλοποιηθεί περιοχή ασύρματης πρόσβασης όπως αυτές θα προσδιοριστούν στις προσκλήσεις της Αναθέτουσας Αρχής για την υλοποίηση των εκτελεστικών συμβάσεων και όπως αυτές ενδεχομένως να επικαιροποιηθούν κατά την πρώτη φάση υλοποίησης των επιμέρους υποέργων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της παρούσας διακήρυξης

2. να εγκαταστήσουν και παραδώσουν σε πλήρη λειτουργία το σύνολο των υποδομών (εξοπλισμός, λογισμικό, υπηρεσίες κ.λπ.) και υπηρεσιών όπως αυτά θα καθοριστούν κατά την υλοποίηση των επιμέρους εκτελεστικών συμβάσεων

3. να παρέχουν υπηρεσίες παρακολούθησης και διαχείρισης του συνόλου του δικτύου και του εξοπλισμού για όλη τη διάρκεια του έργου

Το έργο θα εκτελεστεί μέσω Συμφωνίας-Πλαισίου με το μέγιστο τρεις φορείς, εφόσον υπάρχει επαρκής αριθμός που πληρούν τα κριτήρια ποιοτικής επιλογής και υποβάλλουν αποδεκτές προσφορές και στη συνέχεια θα συναφθούν πολλαπλές εκτελεστικές συμβάσεις.

Η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ως άνω συστήματος, την 1 /6/2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00

Ηλεκτρονική αποσφράγιση προσφορών

Για την αποσφράγιση των προσφορών, το πιστοποιημένο στο ΕΣΗΔΗΣ αρμόδιο όργανο της Αναθέτουσας Αρχής (Επιτροπή Διαγωνισμού) προβαίνει στην έναρξη της διαδικασίας ηλεκτρονικής αποσφράγισης των φακέλων των προσφορών, κατά το άρθρο 100 του ν. 4412/2016, ακολουθώντας τα εξής στάδια:

  • Ηλεκτρονική Αποσφράγιση του (υπό)φακέλου «Δικαιολογητικά Συμμετοχής-Τεχνική Προσφορά» τέσσερις εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία προσφορών, ήτοι την 1/6/2021 και ώρα 13:00
  • Ηλεκτρονική Αποσφράγιση του (υπο)φακέλου «Οικονομική Προσφορά», κατά την ημερομηνία και ώρα που θα ορίσει η αναθέτουσα αρχή
  • Ηλεκτρονική Αποσφράγιση του (υπο)φακέλου «Δικαιολογητικά προσωρινού αναδόχου», κατά την ημερομηνία και ώρα που θα ορίσει η αναθέτουσα αρχή

Με την αποσφράγιση των ως άνω φακέλων, ανά στάδιο, κάθε προσφέρων που συνεχίζει σε επόμενο στάδιο αποκτά πρόσβαση στις λοιπές προσφορές και τα υποβληθέντα δικαιολογητικά τους, με την επιφύλαξη των πτυχών εκείνων της κάθε προσφοράς που έχουν χαρακτηρισθεί ως εμπιστευτικές.

Η αναθέτουσα αρχή μπορεί να καλέσει τους οικονομικούς φορείς να συμπληρώσουν ή να διευκρινίσουν τα έγγραφα ή δικαιολογητικά που έχουν υποβληθεί, ή να διευκρινίσουν το περιεχόμενο της τεχνικής ή οικονομικής προσφοράς τους, σύμφωνα με το άρθρο 102 του ν. 4412/2016».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v