Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμα 160.000 ευρώ για παραβιάσεις των μέτρων το Μεγάλο Σάββατο!

Πάνω από 90.000 ελέγχους διενήργησαν οι αρχές. Καμπάνα €1.500 σε ιερέα και από €300 σε 15 πιστούς, συνελήφθη ιδιοκτήτης καντίνας αλλά και διοργανωτής ιδιωτικής συνάθροισης.

Πρόστιμα 160.000 ευρώ για παραβιάσεις των μέτρων το Μεγάλο Σάββατο!

Σε 90.850 ελέγχους των αρμόδιων αρχών το Μ. Σάββατο καταγράφηκαν 532 περιπτώσεις παραβάσεων των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 159.300 ευρώ, ενώ έγιναν και δύο συλλήψεις.

Η ΕΛ.ΑΣ. επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (80.042).

Οι κυριότερες παραβάσεις που εντοπίστηκαν αφορούσαν σε:

  • Μη χρήση μάσκας
  • Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης
  • Μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων
  • Μη τήρηση των μέτρων πρόληψης ασθενειών
  • Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις

Η αστυνομία προχώρησε σε 2 συλλήψεις για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας επιχειρήσεων και διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Αττικής, συνελήφθη ιδιοκτήτης καντίνας και επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον ίδιο για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών, παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 πελάτες για παραβίαση του περιορισμού κίνησης. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, συνελήφθη διοργανωτής ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία. Επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.000 ευρώ στον συλληφθέντα και από 300 ευρώ σε 8 συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Πρόστιμο 1.000€ επιβλήθηκε σε κομμωτήριο για υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας και υπέβαλε τακτικές μηνύσεις στον ιδιοκτήτη και τον προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.

Πρόστιμο 1.500€ σε ιερέα επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ. για παράβαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, καθώς και από 300€ πρόστιμο σε 15 πιστούς για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η ΕΛ.ΑΣ βεβαίωσε μία παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 900€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε όλη την επικράτεια.

Η ΕΑΔ διενήργησε συνολικά 2.244 ελέγχους και δεν βεβαιώθηκε κανένα διοικητικό πρόστιμο. Κατά τη διάρκειά τους ελέγχθηκαν 1.407 φυσικά πρόσωπα από 652 οχήματα στον σταθμό διοδίων της Λ. Αθηνών – Κορίνθου κατά τις πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Από τους ελέγχους αυτούς οι 234 αφορούσαν σε βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις μετακινήσεις

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της κίνησης των οχημάτων και των μετακινούμενων με πλοία και αεροπλάνα κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στα διόδια 1.143 οδηγοί οχημάτων υποχρεώθηκαν σε αναστροφή από την Μ. Τετάρτη έως και το Μ. Σάββατο καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης, ενώ Επιθεωρητές της ΕΑΔ μεταξύ των λοιπών μέτρων ελέγχου αξιοποίησαν φορητούς σαρωτές εγγράφων προκειμένου να διασταυρωθεί η γνησιότητά τους με αξιοποίηση του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» και των λοιπών δημόσιων βάσεων δεδομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v