Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάδα και Σλοβενία υποστηρίζουν το πράσινο διαβατήριο, δήλωσαν Μητσοτάκης- Γιάνσα

Ο κ.Μητσοτάκης μεταξύ άλλων τόνισε με έμφαση πως η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν επιτρέπει και σε κανέναν να την απειλεί.

Ελλάδα και Σλοβενία υποστηρίζουν το πράσινο διαβατήριο, δήλωσαν Μητσοτάκης- Γιάνσα

Την υποστήριξή τους στην ευρωπαϊκή απόφαση για το πράσινο διαβατήριο, εξέφρασαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σλοβένος ομόλογος του Γιάνεζ Γιάνσα κατά τις κοινές δηλώσεις τους μετά την συνάντησή τους απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δυο ηγέτες υπογράμμισαν επίσης ότι το "πράσινο διαβατήριο" είναι ένα μέτρο που μπορούν να εφαρμόσουν με ευελιξία όλα τα κράτη της Ε.Ε.

Παράλληλα ο κ.Μητσοτάκης τόνισε με έμφαση πως η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν επιτρέπει και σε κανέναν να την απειλεί και πρόσθεσε ότι "απορρίπτει τις προκλήσεις γιατί έχει αυτοπεποίθηση στις συζητήσεις και θεωρεί μοναδικό πλαίσιο για την εξέταση κάθε διαφοράς που μπορεί να υπάρχει, το Διεθνές Δίκαιο, τους κανόνες καλής γειτονίας και προφανώς το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αφού δεν πρόκειται για διμερή αλλά για θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας και τήρησης των διεθνών κανόνων".

Από την πλευρά του ο Σλοβένος πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα τόνισε ότι "έχουμε αντλήσει πολλά διδάγματα από τα δικά σας μέτρα και πραγματικά υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία σας να θεσπιστεί το Πράσινο Διαβατήριο, το οποίο θα ισχύει για την κινητικότητα μεταξύ των κρατών-μελών".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v