Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα επένδυση σε data center από την Cloudrock

Πόλος έλξης επενδύσεων σε data centers γίνεται η Ελλάδα, με νέους «παίκτες» να εμπιστεύονται τη χώρα μας. Η τελευταία ανακοίνωση ήρθε από την Cloudrock, που προχωρά σε επένδυση 3 εκατ. ευρώ στην επόμενη πενταετία.

Νέα επένδυση σε data center από την Cloudrock

«Ντόμινο» νέων επενδύσεων σε data centers έχει προκληθεί τους τελευταίες μήνες στη χώρα μας. Μετά τις ανακοινώσεις της Microsoft και της Lamda Helix, νέες επενδύσεις μικρότερης κλίμακας αλλά ιδιαίτερης σημασίας έρχονται να προστεθούν στο... «χαρτοφυλάκιο» της Ελλάδας.

Μία από τις νέες επενδύσεις είναι αυτή της Cloudrock, η οποία ιδρύθηκε το 2019 και έχει ήδη υλοποιήσει επένδυση 1 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση ιδιόκτητου data center στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Πρόκειται για μία εταιρεία 100% ελληνικών συμφερόντων, που όπως ανακοίνωσε, σχεδιάζει επενδύσεις 3 εκατ. ευρώ εντός της πενταετίας. Η Cloudrock προσφέρει καινοτόμες και «έξυπνες» εφαρμογές που αξιοποιούν τεχνολογίες όπως το Internet of Things (IoT) και η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ).

Ο CEO της εταιρείας Βασίλης Καραβασίλης, στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους, ανακοινώνοντας το πενταετές επενδυτικό πλάνο της εταιρείας τόνισε ότι στόχος είναι:

  • H επέκταση των υποδομών του Κέντρου στον Άγιο Στέφανο.
  • Η βελτιστοποίηση ώστε το data center να γίνει πιο πράσινο.
  • Η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών για αύξηση της αποδοτικότητας.
  • Η απόκτηση νέων πιστοποιήσεων.

Παράλληλα προανήγγειλε πρόσληψη 8 νέων υπαλλήλων μέσα στον επόμενο χρόνο.

«Με τα μεγάλα έργα ψηφιοποίησης που σχεδιάζονται στη χώρα, είναι απολύτως αναγκαίες περισσότερες υποδομές σε data centers. Με τους υπόλοιπους παίκτες της αγοράς διατηρούμε καλές σχέσεις, καθώς -όπως είναι γνωστό- αρκετές φορές χρειάζονται συνέργειες, ώστε να υλοποιηθούν τα μεγάλα projects», τόνισε ο κ. Καραβασίλης απαντώντας σε ερώτηση για την επενδυτική κινητικότητα όσον αφορά τα data centers στην Ελλάδα.

Απαντώντας για την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, ανέφερε ότι τοποθετεί τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη των data centers, ενώ τόνισε ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση και άλλων παρόμοιων επενδύσεων.

Στόχος της Cloudrock είναι να προσελκύσει στην Ελλάδα ΙΤ υποδομές που σήμερα φιλοξενούνται στο εξωτερικό, αλλά και ξένες εταιρείες που θέλουν να αποκτήσουν παρουσία στην Ελλάδα. «Ο στόχος μας στην Cloudrock είναι να προσφέρουμε υπηρεσίες και λύσεις που αξιοποιούν τα δεδομένα των επιχειρήσεων. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να είμαστε ο “έξυπνος” συνεργάτης για τους πελάτες μας», επισήμανε ο Βασίλης Καραβασίλης, διευθύνων σύμβουλος της Cloudrock.

Σύμφωνα με τον κ. Καραβασίλη, «η ελληνική αγορά των data centers και του cloud παρουσιάζει ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και σημαντικές ευκαιρίες για επιχειρήσεις που προσφέρουν καινοτόμες και “έξυπνες” λύσεις και υπηρεσίες».

Οι υπηρεσίες της Cloudrock περιλαμβάνουν colocation χώρου/rack space για φυσική φιλοξενία ΙΤ και δικτυακού εξοπλισμού, παροχή θέσεων εργασίας για σκοπούς επιχειρησιακής συνέχειας (business continuity), υπηρεσίες σχεδιασμού και υλοποίησης data center και μηχανισμού επανάκτησης δεδομένων (disaster recovery), υπηρεσίες Infrastructure as a Service (IaaS), data analytics, ανάπτυξη λύσεων IoT και ανάπτυξη εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence - ΑΙ).

Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η ένταξη του virtualization cluster της Cloudrock σε παγκόσμια cloud υποδομή, για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών cloud, αλλά και η περαιτέρω επέκταση των υποδομών και των υπηρεσιών της.

Στο πελατολόγιο της Cloudrock περιλαμβάνονται εταιρείες όπως είναι η Grid Telecom, η Lancom, η Adaptit, η Mediatel, η Fermorite και η Atrotech, ενώ η σχετική λίστα διευρύνεται διαρκώς με πελάτες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v