Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Κυρώθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η σύμβαση για το Ελληνικό

Υπέρ επί της αρχής τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής και κατά το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25. Τι είπε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

Βουλή: Κυρώθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η σύμβαση για το Ελληνικό

Με μεγάλη πλειοψηφία έγινε η κύρωση της σύμβασης «μεταβίβασης εμπραγμάτων δικαιωμάτων λόγω εισφοράς σε είδος έναντι αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου μεταξύ αφενός του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. και αφετέρου της Ελληνικό - Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου Α.Ε».  Υπέρ επί της αρχής τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής και κατά το ΚΚΕ, η Ελληνική  Λύση και το ΜέΡΑ 25. 

Όπως σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προβλέπονται τα εξής:

1. Το ΤΑΙΠΕΔ παραχωρεί, μεταβιβάζει και παραδίδει στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, ακίνητα, κτίρια και συστατικά που βρίσκονται στα Παραρτήματα, κατ’ εφαρμογή του ν. 4787/2021, σε ολοσχερή καταβολή του συνόλου του ποσού των 911,2 εκατ. ευρώ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αυτής.

2. Προσδιορίζονται οι επιμέρους υποχρεώσεις των Συμβαλλομένων, όπως είναι:

  • Η μεταβίβαση από το ΤΑΙΠΕΔ των ακινήτων, απαλλαγμένων παντός εμπραγμάτου βάρους, φόρου, τέλους, νομικού και πραγματικού ελαττώματος,
  • Η πιστοποίηση της ολοσχερούς καταβολής του ποσού της αύξησης κεφαλαίου δια της εισφοράς των εμπραγμάτων δικαιωμάτων,
  • Η έκδοση και παράδοση στο ΤΑΙΠΕΔ από την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. ενός ή περισσοτέρων μετοχικών τίτλων που ενσωματώνουν την εν λόγω αύξηση κεφαλαίου αυτής.

3. Προβλέπεται ότι καθένας από τους συμβαλλόμενους εγγυάται απέναντι σε κάθε τρίτο ότι η εν λόγω Σύμβαση είναι έγκυρη και ισχυρή, παραιτούμενος ρητά και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα προσβολής, διάρρηξης και ακύρωσης της μεταβίβασης των εμπραγμάτων δικαιωμάτων και της εν λόγω Σύμβασης, για οποιονδήποτε τυπικό ή ουσιαστικό λόγο και αιτία.

4. Η εν λόγω Σύμβαση διέπεται από το Ελληνικό Δίκαιο και η επίλυση κάθε διαφοράς που απορρέει από αυτή υπάγεται στη δικαιοδοσία των Δικαστηρίων Αθηνών.

5. Προσαρτάται με μορφή Παραρτήματος ο κατάλογος των ακινήτων στα οποία αφορούν τα μεταβιβαζόμενα εμπράγματα δικαιώματα καθώς και το ειδικό διάγραμμα εισφοράς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v