Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορρίφθηκε η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τα ΕΛΠΕ

«Όταν ψηφίζατε τον Ν.4548 και όταν ψηφίζατε και τον δικό μας Ν.4706/20 για την εταιρική διακυβέρνηση δεν γνωρίζατε ότι το διοικητικό συμβούλιο μιας εισηγμένης θα πρέπει να προκύπτει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις; Το παραβλέψατε; Ενεργείτε με εντυπωσιακή προχειρότητα», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Απορρίφθηκε η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τα ΕΛΠΕ

Απορρίφθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα η τροπολογία που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εξασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος στην ΕΛ.ΠΕ. και τη συμμετοχή των εργαζομένων στη διοίκηση της εταιρίας.

Η τροπολογία κατατέθηκε με πρωτοβουλία των Τομέων, Οικονομικών και Περιβάλλοντος-Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση της Σύμβασης για το Ελληνικό, που συζητήθηκε και ψηφίσθηκε σήμερα στη Βουλή.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η τροπολογία την οποία εισηγείται σήμερα η Αξιωματική Αντιπολίτευση εισάγει δομικές παρεκκλίσεις από τον εταιρικό Ν.4548/18 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν ψηφίζατε τον Ν.4548 και όταν ψηφίζατε και τον δικό μας Ν.4706/20 για την εταιρική διακυβέρνηση δεν γνωρίζατε ότι το διοικητικό συμβούλιο μιας εισηγμένης θα πρέπει να προκύπτει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις; Το αγνοούσατε; Το παραβλέψατε; Ενεργείτε με εντυπωσιακή προχειρότητα», είπε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής, Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε «μείζον πολιτικό ζήτημα για τη χώρα» το θέμα του Δ.Σ. της ΕΛ.ΠΕ. «Η συμμετοχή του δημοσίου στην εταιρία είναι σημαντικότατο περιουσιακό στοιχείο, με αναπτυξιακή και εθνική σημασία», επισήμανε. Για να καταλήξει: «Η στόχευση είναι προφανής. Να εξυπηρετηθεί ο ιδιώτης μέτοχος. Διότι μεταφέροντας στη γενική συνέλευση το σύνολο της αρμοδιότητας εκλογής μελών του Δ.Σ., κρυπτόμενοι πίσω από νομιμοφανείς διαδικασίες, πρακτικά εκχωρούν δικαίωμα του δημοσίου που έχει κατοχυρωθεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v