Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλές προσδοκίες από το project του Οίκου Dior στην Ελλάδα

Την Πέμπτη στο Καλλιμάρμαρο η παρουσίαση της «Made In Greece» συλλογής ενδυμάτων. Η ελληνική σφραγίδα των δημιουργιών και οι ντόπιοι επαγγελματίες που συνεργάζονται με τον Οίκο.

Υψηλές προσδοκίες από το project του Οίκου Dior στην Ελλάδα

Ολα έτοιμα δείχνουν να είναι για την παρουσίαση της «Made In Greece» συλλογής ενδυμάτων που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη από τον διεθνή Οίκο Υψηλής Ραπτικής Dior στο Καλλιμάρμαρο.

Η εκδήλωση αναμένεται να έχει τεράστια παγκόσμια προβολή καθώς θα μεταδοθεί live και θα την παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, εκτιμούν κυβερνητικές πηγές. 

Σημειώνεται ότι η φωτογράφιση του οίκου σε αρχαιολογικούς χώρους και ιδίως στο χώρο της Ακρόπολης έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, με το ΚΑΣ πάντως να κάνει ομόφωνα δεκτό το αίτημα για φωτογράφιση μόνο στο χώρο της Ακρόπολης και κινηματογράφηση σε Ηρώδειο, Αρχαία Αγορά, Σούνιο και αρχαία Νεμέα.

Ο συγκεκριμένος Οίκος, με 5 δισ. πωλήσεων ανά έτος και το 60% αυτών να είναι στην Ασία, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα ισχυρό όχημα για να προσελκύσει στη χώρα μας πλήθος ξένων επισκεπτών, με τις δημιουργίες του Dior να φέρουν την ιδιαίτερη ελληνική σφραγίδα.

Το βράδυ της 17ης Ιουνίου τα φώτα του Καλλιμάρμαρου θα ανοίξουν για να ξεκινήσει το project «Dior Celebrates Greece», με το οποίο ο Οίκος τιμά τη χώρα μας και τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση, μέρος του οποίου είναι το defile στο Παναθηναϊκό Στάδιο.  

Η συλλογή έχει σχεδιαστεί και έχει ραφτεί από ελληνίδες και έλληνες τεχνίτες δημιουργούς που ζουν και εργάζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως το Σουφλί, το Άργος και η Καλαμάτα. Η συνεργασία τους αναμένεται να συνεχιστεί και μετά το τέλος των εκδηλώσεων του Οίκου στην Αθήνα, ενώ οι θέσεις εργασίας δεν αφορούν μόνο αυτούς. 

Για το στήσιμο και την υλοποίηση του project στην Ελλάδα, ο Dior έχει προσλάβει εκατοντάδες Ελληνίδες και Έλληνες επαγγελματίες, από εταιρίες παραγωγής, μέχρι φωτογράφους, καλλιτέχνες, τεχνίτες, μουσικούς και τεχνικούς. Η δουλειά, για παράδειγμα των φωτογράφων που έχουν αναλάβει τις ειδικές φωτογραφήσεις που θα ακολουθήσουν στους αρχαιολογικούς χώρους ή των καλλιτεχνών και δημιουργών της συλλογής θα γίνει γνωστή στο διεθνές κοινό, γεγονός που τους δίνει πρόσβαση στο διεθνές πελατολόγιο. 

Παράλληλα, ο διεθνής Οίκος για να τιμήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τεχνίτες που θα δημιουργήσουν τα εντυπωσιακά φορέματα, θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους των περιοχών όπου ζουν και εργάζονται οι Έλληνες δημιουργοί, να παρακολουθήσουν Live σε κατάλληλους ανοικτούς χώρους το εντυπωσιακό event στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. 

Την ίδια δυνατότητα, θα έχουν το βράδυ της Πέμπτης και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας που θα μπορούν να δουν ζωντανά τη φαντασμαγορική εκδήλωση που τιμά την Ελλάδα, στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και στον ιστορικό θερινό κινηματογράφο της Πλάκας «Cine Paris».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v