Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΤΤ: Στον αέρα ο διαγωνισμός για τη «στήριξη» της φορητότητας

Στη διακήρυξη ανοικτού διεθνούς ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την επιλογή Παραχωρησιούχου για την ανάπτυξη, εγκατάσταση και συντήρηση της Εθνικής Βάσης Δεδομένων Αναφοράς για τη Φορητότητα προχώρησε η ΕΕΤΤ. 

ΕΕΤΤ: Στον αέρα ο διαγωνισμός για τη «στήριξη» της φορητότητας

Η ανάπτυξη, εγκατάσταση και συντήρηση της Εθνικής Βάσης Δεδομένων Αναφοράς για τη Φορητότητα (ΕΒΔΑΦ), καθώς και η λειτουργία και διαχείριση αυτής για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών είναι το αντικείμενο διεθνούς  διαγωνισμού που προκήρυξε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), προϋπολογισμού 5,2 εκατ. ευρώ. 

Η ΕΒΔΑΦ περιλαμβάνει στοιχεία απαραίτητα για τη δρομολόγηση των κλήσεων και διευκολύνει τους παρόχους στη διεκπεραίωση των αιτήσεων φορητότητας. Μέσω των αντίστοιχων λειτουργιών της ΕΒΔΑΦ, η ΕΕΤΤ εποπτεύει τόσο την παροχή της υπηρεσίας φορητότητας αριθμών όσο και τους εμπλεκόμενους φορείς (παρόχους και διαχειριστή της ΕΒΔΑΦ).

Αντικείμενο της σύμβασης

Το έργο περιλαμβάνει δύο υπο-έργα:

Α. Την υλοποίηση (ανάπτυξη και εγκατάσταση) της ΕΒΔΑΦ (Υποέργο Α),

Β. Τη λειτουργία και διαχείριση της ΕΒΔΑΦ (συμπεριλαμβανομένης της αναγκαίας συντήρησης αυτής) για συνεχές χρονικό διάστημα 5 (πέντε) ετών (Υποέργο Β).

Το χρονικό διάστημα των 5 ετών μετά την υλοποίηση της ΕΒΔΑΦ και έως το πέρας της σύμβασης ορίζεται ως η Περίοδος Λειτουργίας και Διαχείρισης, κατά την οποία ο Παραχωρησιούχος θα έχει την πλήρη ευθύνη για τη λειτουργία και διαχείριση και θα μεριμνά για την καλή λειτουργία του έργου με δαπάνες του.

Κατά την Περίοδο Λειτουργίας και Διαχείρισης, ο Παραχωρησιούχος θα έχει την υποχρέωση να λειτουργεί και να διαχειρίζεται την ΕΒΔΑΦ και το δικαίωμα να χρεώνει τους συνδεδεμένους με την ΕΒΔΑΦ παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών τέλη  για τις παρεχόμενες υπηρεσίες φορητότητας, με τους όρους / περιορισμούς του Παραρτήματος Ι της Διακήρυξης, και αποκλειστικά για το χρονικό διάστημα της Περιόδου Λειτουργίας και Διαχείρισης.

Η Περίοδος Λειτουργίας και Διαχείρισης δύναται να παραταθεί για επιπλέον 2,5 (δυόμισι) έτη.

Εκτιμώμενη αξία σύμβασης

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης για το συνολικό διάστημα των 5+2,5 ετών ανέρχεται σε 5,2 εκατ. ευρώ, πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α.

H εκτιμώμενη αυτή τιμή δεν αποτελεί ανώτατο όριο για το σύνολο του έργου. Η τελική συμβατική αμοιβή του Παραχωρησιούχου θα προκύψει από την οικονομική προσφορά του και εξαρτάται από τον αριθμό των ολοκληρωμένων αιτήσεων μεταφοράς αριθμών κατά την Περίοδο Λειτουργίας και Διαχείρισης.

Υπενθυμίζεται ότι φορητότητα αριθμών είναι σήμερα άμεσα διαθέσιμη. Η διάθεσή της, για τους μεν αριθμούς της κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησε από την 1/3/04 με τη χρήση της Εθνικής Βάσης Δεδομένων Αναφοράς για τη Φορητότητα (ΕΒΔΑΦ), για δε τους αριθμούς σταθερής τηλεφωνίας από την 1/1/2003 χωρίς τη χρήση της ΕΒΔΑΦ και από 1/6/2004 με τη χρήση της ΕΒΔΑΦ.

Με την παροχή της διευκόλυνσης της φορητότητας αριθμών:   

  • Ο δεκαψήφιος αριθμός (μαζί με το πρόθεμά του) «ανήκουν» στον καταναλωτή καθώς ο καταναλωτής αποδεσμεύεται από την ανάγκη αλλαγής αριθμού όταν αλλάζει εταιρεία. 
  • Ο καταναλωτής προβαίνει σε αλλαγή παρόχου ηλεκτρονικών επικοινωνιών χωρίς να υπόκειται σε πρόσθετα έξοδα ενημέρωσης σχετικά με την αλλαγή του αριθμού του. 
  • Ισχυροποιείται η θέση του καταναλωτή καθώς ενισχύεται το δικαίωμα ουσιαστικής επιλογής των συμφερότερων, σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες, υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών. 
  • Ενεργοποιείται ένας από τους κύριους μοχλούς προώθησης του ανταγωνισμού στην αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών καθώς παρέχονται στους καταναλωτές όλα τα πακέτα όλων των εταιρειών. 
  • Οι εταιρείες, σε μία προσπάθεια προσέλκυσης/διατήρησης συνδρομητών, βελτιώνουν την ποιότητα και τις τιμές των παρεχόμενων υπηρεσιών, προς όφελος του καταναλωτή.

Διάρκεια σύμβασης

Η διάρκεια της Σύμβασης θα ισούται με το χρονικό διάστημα της Υλοποίησης της ΕΒΔΑΦ, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 8 (οκτώ) μήνες από την ανακήρυξη του Παραχωρησιούχου, και το χρονικό διάστημα της Περιόδου Λειτουργίας και Διαχείρισης, η οποία ορίζεται σε 5 (πέντε) έτη με δυνατότητα παράτασης για 2.5 (δυόμιση) επιπλέον έτη.

Η διάρκεια της Σύμβασης άρχεται από την ημερομηνία υπογραφής της και λήγει με την έκδοση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής από την αρμόδια Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής.

Παραλαβή-κατάθεση προσφορών

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τις προσφορές ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του Διαγωνισμού, μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία. Για τη συμμετοχή στον Διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν  στο ηλεκτρονικό σύστημα (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. - Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr), ακολουθώντας τη διαδικασία εγγραφής.

Ηλεκτρονική αποσφράγιση προσφορών

Ηλεκτρονική Αποσφράγιση του (υπο)φακέλου «Δικαιολογητικά Συμμετοχής-Τεχνική Προσφορά» 30/07/2021 και ώρα 12:00.

Ηλεκτρονική Αποσφράγιση του (υπο)φακέλου «Οικονομική Προσφορά», κατά την ημερομηνία και ώρα που θα ορίσει η αναθέτουσα αρχή.

Η αποσφράγιση θα γίνει μέσω των αρμοδίων πιστοποιημένων στο σύστημα οργάνων της ΕΕΤΤ, εφαρμοζόμενων, κατά τα λοιπά, των κείμενων διατάξεων για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων και διαδικασιών.

Κριτήρια ανάθεσης

Η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει σχέσης ποιότητας - τιμής, σύμφωνα με τα επιμέρους κριτήρια που αναφέρονται στη Διακήρυξη.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v