Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμερα οι υπογραφές για το mega project του Ελληνικού

Ολοκληρώνεται μετά από μια επταετία η σύμβαση αξιοποίησης του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου. Άμεση πληρωμή της πρώτης δόσης 300 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο. Τα πρώτα έργα και οι επενδύσεις.

Σήμερα οι υπογραφές για το mega project του Ελληνικού

Υπογράφεται σήμερα η τελική σύμβαση μεταβίβασης του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό από το ΤΑΙΠΕΔ στην παραχωρησιούχο Lamda Development, ολοκληρώνοντας μια επταετία ωρίμανσης της συμφωνίας, η οποία αφορά στη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στη χώρα και την Ευρώπη.

Ταυτόχρονα με τις υπογραφές, η Lamda Develοpment θα καταβάλει την πρώτη δόση του συνολικού τιμήματος των 915 εκατ. ευρώ, ποσού 300 εκατ., και παράλληλα θα παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η εγγυητική επιστολή, ποσού 347 εκατ., προς το ελληνικό Δημόσιο. Σημειώνεται πως ο όμιλος θα εκμεταλλευτεί την έκταση για τα επόμενα 99 χρόνια.

H διοίκηση της Lamda Develοpment, κατά τις πρόσφατες δηλώσεις, βρίσκεται «1,5 χρόνο μπροστά» όσον αφορά την προετοιμασία της επένδυσης, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέσα στον Ιούλιο αναμένονται οι πρώτες δημοπρατήσεις έργων υποδομής της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, ενώ προχωρούν ήδη οι συμφωνίες και οι σχεδιασμοί για έργα της πρώτης 5ετίας.

Σημειώνεται ότι για την εκκρεμότητα του IRC με καζίνο στο Ελληνικό, η διοίκηση της Lamda Develοpment έχει ενημερώσει  πως η αναστολή της αναβλητικής αίρεσης έχει προθεσμία έως το τέλος Σεπτεμβρίου και πως η εταιρεία έχει ήδη επεξεργαστεί εναλλακτικό σχέδιο υποκατάστασης της επένδυσης από την Inspire Athens (στην περίπτωση που αυτή δεν προχωρήσει από το υφιστάμενο σχήμα Mohegan - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), υποκαθιστώντας πλήρως και τα προϋπολογισθέντα έσοδα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v