Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση από ΚτΠ στην προθεσμία προσφορών για τηλεδίκες και ηλεκτρονικό πινάκιο

Μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών για την επιλογή αναδόχου για το έργο «Υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα και Ηλεκτρονικό Πινάκιο» ανακοίνωσε η ΚτΠ.

Παράταση από ΚτΠ στην προθεσμία προσφορών για τηλεδίκες και ηλεκτρονικό πινάκιο

Παράταση στην υποβολή προσφορών μέχρι 12-07-2021 και ώρα 12:00  έδωσε η Κοινωνία την Πληροφορίας στο έργο: «Υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα και παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων (Ηλεκτρονικό Πινάκιο)».

Αντίστοιχα μετατίθεται και η ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών από 09-07-2021 και ώρα 12:00 στις 16-07-2021 και ώρα 12:00.

Με το έργο αυτό η δικαιοσύνη περνά στην… ψηφιακή εποχή, με δίκες από απόσταση μέσω Zoom και ηλεκτρονικό πινάκιο.

Μέσω της δημιουργίας ηλεκτρονικού πινακίου θα περιοριστούν οι χαμένες ανθρωποώρες που απαιτεί η παρουσία στα δικαστήρια των εμπλεκομένων σε μία υπόθεση πολλές ώρες πριν διεξαχθεί μία δίκη, της οποίας η ακριβής ώρα διεξαγωγής αγνοείται.

Πρόκειται για μεταρρύθμιση-τομή για την ελληνική Δικαιοσύνη, με στόχο τη δημιουργία δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης, που θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων, του ανακριτικού έργου (Πρωτοδικεία και Εισαγγελίες) και των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής.

Για τον σκοπό αυτό, θα εγκατασταθούν σταθερά συστήματα τηλεδιάσκεψης στις δικαστικές έδρες, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις θα λειτουργούν κινητά συστήματα τηλεδιάσκεψης σε πιστοποιημένους χώρους εντός των δικαστικών φορέων καθώς και των καταστημάτων κράτησης.

Τα οφέλη των δικών από απόσταση περιλαμβάνουν τον περιορισμό του κόστους που σχετίζεται με τη μετακίνηση των μαρτύρων και επωμίζεται ο πολίτης στην περίπτωση των πολιτικών δικαστηρίων και το κράτος στην περίπτωση των ποινικών.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 19.228.928,37 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε είκοσι δύο (22) μήνες, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ελέγχου παραδοτέων.

Η υλοποίηση του έργου θα συντελέσει:

  • Στην εισαγωγή και αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων στην διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης. και στην αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας των Δικαστηρίων.
  • Στη μείωση των οικονομικών βαρών που προκαλούν οι μετακινήσεις μαρτύρων, βάρη που επωμίζονται είτε οι πολίτες (πολιτικές δίκες) είτε το κράτος (ποινικές δίκες).
  • Στην ποιοτική αναβάθμιση του έργου της Δικαιοσύνης, σε δικαστικές περιπτώσεις που απαιτείται κατάθεση ευάλωτων μαρτύρων (ανήλικοι) ή μαρτύρων που έχουν υποστεί εκφοβισμό (κακοποιημένες γυναίκες) και η δια ζώσης παρουσίας τους στο δικαστήριο ενδέχεται να διαταράξει την ψυχική τους υγεία και να επηρεάσει την διαδικασία διεξαγωγής της δίκης.
  • Στην επιτάχυνση του ανακριτικού έργου (με τη χρήση της τηλεδιάσκεψης) καθώς και στην εξυπηρέτηση των αιτήσεων δικαστικής συνδρομής.
  • Στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δικηγόρων, των διαδίκων και των εμπλεκομένων στις δικαστικές διαδικασίες στις αίθουσες των Δικαστηρίων της χώρας. (ηλεκτρονικό πινάκιο, portal).

Το αντικείμενο του παρόντος έργου αποτελείται από δύο κύριες Δράσεις:

1η Δράση: «Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα»,

2η Δράση: «Υπηρεσίες ενημέρωσης της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των Δικαστηρίων».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v