Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιάνουν δουλειά το φθινόπωρο οι νταντάδες της γειτονιάς

Το πρόγραμμα θα λειτουργεί με voucher προς την οικογένεια, το οποίο θα εξαργυρώνεται για την πρόσληψη βρεφοκόμων, ανάλογα με τις ώρες φύλαξης του βρέφους

Πιάνουν δουλειά το φθινόπωρο οι νταντάδες της γειτονιάς

Εντός του Φθινοπώρου αναμένεται η έναρξη του πιλοτικού προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αναμένεται να εφαρμοστεί καθολικά εντός του 2022.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα, το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ισότητα και την υποστήριξη της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας και θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, αφού ολοκληρώνεται εντός των ημερών η σχετική έκθεση για την διαδικασία πιστοποίησης των φροντιστών – βρεφοκόμων αλλά και των χώρων στους οποίους θα κρατούνται να παιδιά. Αρχικά δε, θα αφορά βρέφη ηλικίας έως 2,5 ετών.

Το πρόγραμμα θα λειτουργεί με voucher προς την οικογένεια, το οποίο θα εξαργυρώνεται για την πρόσληψη βρεφοκόμων, ανάλογα με τις ώρες φύλαξης του βρέφους. Σε ορεινές, νησιωτικές ή απομακρυσμένες περιοχές, δεν αποκλείεται να υπάρχουν «νταντάδες» που θα καλύπτουν πολλαπλές ανάγκες, δηλαδή θα κρατούν βρέφη από δύο ή και τρεις οικογένειες.

Η διαδικασία πιστοποίησης θα πραγματοποιείται μέσω των Δήμων.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα περάσουν από διαδικασία κατάρτισης μέσω ειδικών σεμιναρίων, προκειμένου στη συνέχεια να ενταχθούν σε ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα γίνεται η επιλογή.

Βέβαια, η διαδικασία πιστοποίησης θα διαφοροποιείται για τις πτυχιούχους βρεφοκόμους, νηπιαγωγούς. Δε θα υπάρχει διάκριση φύλου, δηλαδή οι φροντιστές μπορεί να είναι και άντρες ενώ δε θα τεθεί όριο ηλικίας για τους ενδιαφερόμενους που θα πιστοποιηθούν και θα ενταχθούν στην πλατφόρμα. Από πιστοποίηση θα περνούν και οι χώροι στους οποίους οι «νταντάδες» θα κρατούν τα βρέφη.

Στην καθολική του εφαρμογή, που σύμφωνα με την κ. Συρεγγέλα θα ξεκινήσει εντός του 2022, το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα κοστίζει περί τα 30 εκατ. ευρώ το χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v