Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πελώνη: Επαναξιολογείται το πρωτόκολλο για τα ξενοδοχεία καραντίνας

Τήρηση των μέτρων για να αποφύγουμε περιορισμούς όπως στη Μύκονο ζητά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πελώνη: Επαναξιολογείται το πρωτόκολλο για τα ξενοδοχεία καραντίνας

Την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας απ’ όλους, προκειμένου να αποφευχθούν αντίστοιχοι περιορισμοί όπως στη Μύκονο, υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η πανδημία είναι μια δυναμική κατάσταση στην οποία παρεμβαίνουμε όπου χρειαστεί, κυρίως με μέτρα περιορισμού της μεταμεσονύχτιας διασκέδασης. Η Μύκονος είναι ένα καμπανάκι για όλους να τηρούν τα μέτρα. Ελπίζω θα τηρηθούν και να μην χρειαστεί να παρέμβουμε», τόνισε. Προανήγγειλε μάλιστα εντατικοποίηση των ελέγχων, ωστόσο ζήτησε «όλοι να τηρούμε τα μέτρα, να έχουμε συνείδηση ότι βρισκόμαστε σε συγκυρία πανδημίας». Πρόσθεσε δε πως το 46% των κρουσμάτων που βρέθηκαν θετικά στη Μύκονο είναι συνδεδεμένο με την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση.

Η κυρία Πελώνη έκανε γνωστό ότι αυτές τις μέρες επαναξιολογείται και το σχετικό πρωτόκολλο για τα ξενοδοχεία καραντίνας, για τα οποία -όπως είπε- υπάρχει σχέδιο ενίσχυσης όπου κρίνεται απαραίτητο, ενώ ζήτησε και τη συνδρομή των τοπικών ξενοδόχων και των ιδιοκτητών καταλυμάτων, ώστε «όπου υπάρχει ανάγκη, να συνδράμουν και αυτοί».

Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, τόνισε, «επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες. Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε στα 26 χρόνια, ενώ το 80% των νέων κρουσμάτων αφορούσε συμπολίτες μας ηλικίας μικρότερης των 39 ετών. Χαρακτηριστικό, επίσης είναι το γεγονός ότι ένας στους δυο νοσηλευόμενους είναι κάτω των 54 ετών, ενώ στο τέλος Μαρτίου, επτά στους δέκα ήταν ηλικίας μεγαλύτερης των 55 ετών».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα να κτίσουμε το συντομότερο δυνατό το τείχος ανοσίας. «Προσβλέπουμε ότι θα μπούμε στο φθινόπωρο με ένα καλό ποσοστό εμβολιασμών», σημείωσε.

Σύμφωνα με την ίδια, έχουν γίνει ήδη πάνω από 9.720.000 εμβολιασμοί, έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση πάνω από 5.430.000 συμπολίτες μας και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 4.590.000.

Τα νέα δεδομένα, ωστόσο, ανέφερε, «σε συνδυασμό με τη σταδιακή επικράτηση του πολύ πιο μεταδοτικού στελέχους «Δέλτα» καθιστούν ακόμη πιο επιτακτικό τον άμεσο εμβολιασμό των μεγαλύτερων, αλλά και των πιο ευπαθών συμπολιτών μας που κινδυνεύουν από σοβαρή λοίμωξη. Επείγει, ωστόσο, και ο εμβολιασμός των νέων μας που αποτελούν σήμερα τον κύριο όγκο των νέων κρουσμάτων και μπορούν να γίνουν επιταχυντές της επιστροφής μας στην κανονικότητα. Είναι η ώρα που η ευαισθησία στους γονιούς, στην παρέα, στη δουλειά μας, ακόμη και στην πορεία της χώρας μας, ταυτίζεται με την προστασία της υγεία μας και γίνεται πράξη με το προνόμιο του εμβολιασμού. Είναι ώρα συνένωσης δυνάμεων και προσπαθειών στον ίδιο σκοπό», τόνισε η κυρία Πελώνη.

Για την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα και τα σενάρια που κυκλοφορούν για νέες προκλήσεις της γείτονος, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: «Αν υλοποιηθούν ο εξαγγελίες που ακούμε το τελευταίο διάστημα, θα αποτελεί πλήγμα στην προοπτική επίλυσης του Κυπριακού με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Προφανώς μας ανησυχούν αυτοί οι τουρκικοί σχεδιασμοί. Θα επιβαρύνουν και τις ευρωτουρκικές και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα ακούσει τη φωνή της λογικής και δεν θα προκαλέσει άλλη πηγή έντασης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v