Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χρόνους-εξπρές οι προσωρινοί πίνακες για προγράμματα επιχειρηματικότητας

Αφορούν τα καθεστώτα ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα» (6ος Κύκλος) και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» (4ος Κύκλος) του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.

Σε χρόνους-εξπρές οι προσωρινοί πίνακες για προγράμματα επιχειρηματικότητας

Σε συνέχεια των υπ' αριθμ. 130119/8-12-2020 (Β' 5400) και 130092/8-12-2020 (Β' 5938) Αποφάσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση και σύμφωνα με τα ποσά ενισχύσεων των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 για το έτος 2020 και κατανεμήθηκαν στην Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, ανακοινώνουμε τους Προσωρινούς Πίνακες Κατάταξης των 127 επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι για πρώτη φορά η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διήρκησε μόλις 3,5 μήνες έναντι 24 μηνών που ίσχυε μέχρι πρόσφατα, γεγονός που οφείλεται στις παρεμβάσεις που έγιναν για την επιτάχυνση της διαδικασίας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: «Μειώσαμε τον χρόνο υπαγωγής στον Αναπτυξιακό Νόμο των επενδύσεων άνω των 3 εκατομμυρίων που εξετάζονται από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, από 24 μήνες σε 3,5 μήνες και προχωράμε. Με το νέο νομοσχέδιο που επισπεύδει τις διαδικασίες σε ολόκληρη την Επικράτεια, στοχεύουμε στην αξιολόγηση όλων των επενδύσεων προς υπαγωγή εντός 70 ημερών. Δεν σταματάμε να πολεμάμε τη γραφειοκρατία, ενισχύοντας παράλληλα την επιχειρηματικότητα και την αύξηση της απασχόλησης».

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ξεπερνά τα 190 εκατομμύρια ευρώ και η ενίσχυση με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής αγγίζει τα 113,5 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα:

Στον 6ο κύκλο του καθεστώτος «Γενική Επιχειρηματικότητα» υπάγονται 40 επενδυτικά σχέδια. Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 19.132.641,29€ και το συνολικό ποσό της ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στο ποσό των 113.448.786,76€.

Στον 4ο κύκλο του καθεστώτος «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» υπάγονται 87 επενδυτικά σχέδια. Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 171.030.761,89€ και δεν απαιτείται ενίσχυση με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

Μπορείτε να βρείτε τους πίνακες κατάταξης αναρτημένους στην ιστοσελίδα ependyseis.gr. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων και η έκδοση των οριστικών πινάκων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v