Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bloomberg: Οδεύουν προς sold out οι κατοικίες στο Ελληνικό

Οι τιμές πώλησης ανά τ.μ. κατατάσσουν το Ελληνικό στις ακριβότερες αγορές του πλανήτη σύμφωνα με το πρακτορείο. Οι εκτιμήσεις Αθανασίου για τα πολλαπλασιαστικά οφέλη και για την μεγέθυνση της Lamda.

Bloomberg: Οδεύουν προς sold out οι κατοικίες στο Ελληνικό

Την προπώληση του συνόλου των διαμερισμάτων στον Marina Tower αλλά και των 27 παραθαλάσσιων βιλών το αργότερο έως τις αρχές του 2021, που αποτελούν τα πρώτα οικιστικά projects στο Ελληνικό, προβλέπει η διοίκηση της Lamda Development, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Ο. Αθανασίου,  η μέση τιμή κτήσης κυμαίνεται στα 9.000 ευρώ ανά τ.μ. ενώ έως το 2025, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν τα projects η μέση τιμή ανά τ.μ. θα αγγίζει τις 14.000 ευρώ, ποσό που σύμφωνα με το πρακτορείο κατατάσσει τη συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας, στις πιο ακριβές αγορές του real estate όπως η Νέα Υόρκη, η Σανγκάη και η Γενεύη.

Στη συνέντευξη του ο Ο. Αθανασίου επισημαίνει ότι η εταιρεία αναμένεται να τριπλασιάσει την αξία της έως το 2025, ενώ το πρακτορείο χαρακτηρίζει κομβική τη μετεξέλιξη της Lamda Development από διαχειρίστρια εταιρεία μεγάλων malls, σε επενδυτή μιας εκ των σημαντικότερων αναπλάσεων στην Ευρώπη.

Στο δημοσίευμα επαναλαμβάνεται η πρόθεση απόσχισης του κλάδου των malls (με τη μελλοντική εισφορά και των νέων malls που σχεδιάζονται στο Ελληνικό) και η εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο μέσω ξεχωριστής εταιρείας.

Κατά τις δηλώσεις Αθανασίου, η κίνηση θα προσφέρει ρευστότητα 400 εκατ.ευρώ, ενώ το ποσοστό της Lamda θα υποχωρήσει στο 45% από 88% που ελέγχει σήμερα στον βραχίονα των εμπορικών κέντρων (σημειώνεται ότι υπάρχει στρατηγική συνεργασία και με την αμερικανική Varde που διαθέτει μετοχική θέση στην Lamda Malls).

Σε ότι αφορά το αποτύπωμα της επένδυσης στην ελληνική οικονομία, στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται η πρόβλεψη για τη δημιουργία 80.000 θέσεων εργασίας, η προσθήκη 2,2% στο ΑΕΠ της χώρας αλλά και το πολλπλασιαστικό όφελος από την προσέλκυση υψηλού εισοδήματος τουριστών.

Πέννυ Κούτρα [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v