Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος διαγωνισμός αναβάθμισης για τις ψηφιακές υπηρεσίες των ΟΤΑ

Την ισχυροποίηση της πλατφόρμας govHUB, που αποτελεί το κεντρικό αμφίδρομο σημείο επικοινωνίας με τους 332 Δήμους και τη Δημόσια Διοίκηση, προκειμένου να φιλοξενήσει έξι νέα υποσυστήματα, προβλέπει διαγωνισμός που διενεργεί η ΚτΠ.

Νέος διαγωνισμός αναβάθμισης για τις ψηφιακές υπηρεσίες των ΟΤΑ

Στην Διενέργεια Ηλεκτρονικού Διεθνούς Ανοικτού Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για το έργο: «Υπηρεσίες Επέκτασης αρχιτεκτονικής κόμβου υπηρεσιών govHUB και υλοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης», προχωρά η ΚτΠ.

Ο διαγωνισμός με κριτήριο ανάθεσης: “την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής”, έχει προϋπολογισμό 786.000 ευρώ μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και δικαιώματος προαίρεσης.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η επέκταση και η αναβάθμιση της Πλατφόρμας Διαλειτουργικότητας govHUB, ώστε να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις ασύγχρονων εφαρμογών που θα φιλοξενήσει, αλλά και στον αυξημένο όγκο των κλήσεων που θα δέχεται μόλις ενταχθούν όλοι οι εποπτευόμενοι φορείς των OTA.

Στο άμεσο μέλλον θα αναπτυχθούν και θα φιλοξενηθούν τα παρακάτω υποσυστήματα:

  1. Πλατφόρμα Τέλους Ακαθάριστων & Παρεπιδημούντων
  2. Έλεγχος και Έκδοση Ασφαλιστικής Ενημερότητας
  3. Αίτηση & Λήψη Ποινικού Μητρώου
  4. Έκδοση Βεβαίωσης Μη Οφειλής Τ.Α.Π
  5. Σύστημα Αυτεπάγγελτης Αναζήτησης Δικαιολογητικών
  6. Αυτόματη Εξόφληση Προμηθευτών Δημοσίου

Η Πλατφόρμα Διαλειτουργικότητας govHUB είναι ένας εξειδικευμένος επιχειρησιακός δίαυλος υπηρεσιών και αποτελεί το κεντρικό αμφίδρομο σημείο επικοινωνίας με τους 332 Δήμους και τη Δημόσια Διοίκηση.

Φιλοξενείται στο G-Cloud της ΓΓΠΣΔΔ και παρέχει σύγχρονα πλήρως δημόσια τεκμηριωμένα APIs εξασφαλίζοντας την επεκτασιμότητα και τη διαλειτουργικότητα του. Για κάθε υπηρεσία που προσφέρει το govHUB σε τρίτα συστήματα έχει αναπτυχθεί αντίστοιχα μια φιλική διαδικτυακή εφαρμογή (govAPP) για τη χρήση της υπηρεσίας από τους υπαλλήλους ΟΤΑ. Το govHUB στηρίζεται εξ ολοκλήρου σε open source τεχνολογίες και σε ανοιχτές αρχιτεκτονικές, όπως αποτελούν τα Microservices.

Το υφιστάμενο σύστημα του οποίου η επέκταση αποτελεί αντικείμενο της παρούσας σύμβασης, βρίσκεται σε παραγωγική λειτουργία από τον Νοέμβριο του 2017.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος, κατόπιν παρέλευσης τουλάχιστον τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία αποστολής της Προκήρυξης στην Υπηρεσία Επίσημων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων εφόσον η υποβολή των προσφορών γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v