Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετοιμότητα στη βιομηχανία για να κόψει ηλεκτρικό φορτίο

Αντοχές εμφανίζει μέχρι τώρα το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας. Κρίσιμο το πώς θα κυλήσει το απόγευμα οπότε σταδιακά μειώνεται η συμβολή των φωτοβολταϊκών.

Ετοιμότητα στη βιομηχανία για να κόψει ηλεκτρικό φορτίο

Με το ηλεκτρικό Σύστημα να ανταποκρίνεται προς ώρας στη ζήτηση-ρεκόρ και της σημερινής ημέρας, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΔΜΗΕ έχουν θέσει σε ετοιμότητα και τη βιομηχανία, στην περίπτωση που απαιτηθεί να «κόψει» βιομηχανικά φορτία.

Μέχρι στιγμής δεν κρίνεται απαραίτητο να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της διακοψιμότητας, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, επειδή σήμερα η αιχμή του φορτίου σημειώνει ένα ακόμη ρεκόρ, ενδεχομένως, να χρειαστεί οι βιομηχανίες να διακόψουν εν μέρει τη λειτουργία τους μεταξύ 7 το απόγευμα και 10 το βράδυ. Αυτό θα φανεί από τις απογευματινές ώρες, όταν σταδιακά θα αποσυρθεί η συμβολή των φωτοβολταϊκών.

Σε κάθε περίπτωση, το Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ, στο Κρυονέρι, παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση και εάν χρειαστεί θα προσφύγει και στη διακοψιμότητα για να μην υπάρξουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, υποδεικνύεται για άλλη μία φορά η ορθολογική χρήση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από όλους, τόσο τους καταναλωτές, όσο και τις επιχειρήσεις. Η μεγάλα ανάσα πιστεύεται ότι θα δοθεί από την Πέμπτη, οπότε με τα μελτέμια που αναμένονται θα ενεργοποιηθεί και η συμμετοχή των αιολικών, για να «κάνουν ένα διάλειμμα», όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά από αρμόδια πηγή, οι θερμικές μονάδες που καταπονούνται δουλεύοντας στο φουλ της απόδοσης τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v