Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραντίνα σε όσους γυρίζουν από Ελλάδα επέβαλε το Ισραήλ

(upd) Μετά τις ΗΠΑ που έβαλαν τη χώρα στην «κατηγορία 4» καλώντας να αποφεύγονται τα ταξίδια, το Τελ Αβίβ επιβάλει 7ημερη καραντίνα για όσους (εμβολιασμένους και μη) επιστρέφουν από Ελλάδα.

Καραντίνα σε όσους γυρίζουν από Ελλάδα επέβαλε το Ισραήλ

Δεύτερο ισχυρό πλήγμα δέχεται σε λιγότερες από 24 ώρες η χώρα μας, αυτή τη φορά από το Ισραήλ, καθώς η αρμόδια υπηρεσία επικύρωσε πρόταση για 7ημερη καραντίνα στις αφίξεις από Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το Τελ Αβιβ τοποθέτησε Ελλάδα, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία και αρκετές ακόμα χώρες στην κατηγορία «severe travel warning». Από τις 11 Αυγούστου όλοι όσοι επιστρέφουν στο Ισραήλ από τις παραπάνω χώρες θα απαιτηθεί να απομονωθούν για κατ' ελάχιστον επτά ημέρες ανεξάρτητα από το εάν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή όχι. 

Το χτύπημα από τις ΗΠΑ

Νωρίτερα, οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ (CDC) προειδοποίησαν τους αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων Covid-19. Προστίθεται έτσι ένας ακόμα πονοκέφαλος για τον ελληνικό τουρισμό σε μια κρίσιμη στιγμή καθώς είμαστε ήδη στην καρδιά της καλοκαιρινής σεζόν.

Στη λίστα που ανακοινώθηκε με τις χώρες που εντάσσονται σε υψηλότερη κατηγορία κινδύνου περιλαμβάνονται επίσης η Ιρλανδία, το Ιράν και οι Παρθένες Νήσους και μια σειρά άλλων προορισμών, μεταδίδει το Reuters.

Στην κατηγορία 4 («αποφύγετε το ταξίδι») περιλαμβάνονται επίσης Λιβύη, Καζακστάν, Ανδόρρα, Μάλτα κ.ά.
Η ένταξη στη συγκεκριμένη κατηγορία σημαίνει ότι οι αμερικανοί πρέπει να αποφεύγουν τους συγκεκριμένους προορισμούς. Αυτοί που πρέπει να ταξιδέψουν οφείλουν να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v