Ρεύμα: Για δύο ώρες κόπηκε η Ελλάδα στα δύο

Σήμερα μεταξύ 12 και 1 το μεσημέρι φαίνεται να έχει αποκοπεί φορτίο από το ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς συνολικά 1068 MW και μεταξύ 1 και 2 το μεσημέρι 1360 MW.

Ρεύμα: Για δύο ώρες κόπηκε η Ελλάδα στα δύο

Μεταξύ 12 και 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα ως αυτήν την ώρα στοιχεία, καταγράφεται έλλειμμα τροφοδότησης από το βόρειο Σύστημα της χώρας. Για δύο ώρες, δηλαδή, η Ελλάδα κόπηκε στα δύο.

Με βάση επίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα της ευρωπαϊκής ένωσης για τη συνεργασία των Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς (ENTSO-E), σήμερα μεταξύ 12 και 1 το μεσημέρι φαίνεται να έχει αποκοπεί φορτίο από το ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς συνολικά 1.068 MW και μεταξύ 1 και 2 το μεσημέρι 1.360 MW. Η πλατφόρμα ως τη στιγμή που γράφονταν οι γραμμές αυτές δεν είχε ανανεωθεί.

Ενώ η πρόβλεψη του φορτίου ήταν μεταξύ 12 μ. και 1 μ.μ. στα 9.988 MW το πραγματικό φορτίο εμφανίζεται στα 8.920 MW. Αντίστοιχα, μεταξύ 1 και 2 μ.μ. η πρόβλεψη ήταν στα 10.334 MW και το πραγματικό φορτίο στα 8974 MW, ακόμη λιγότερο από την προηγούμενη ώρα.

Σημαντικό στοιχείο: Στο προηγούμενο διάστημα από την έναρξη της σημερινής ημέρας και μέχρι τις 12 το μεσημέρι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ πρόβλεψης και πραγματικού φορτίου. Ταυτίζονται.

Το υπολειπόμενο φορτίο που εμφανίσθηκε μεταξύ 12 και 1 το μεσημέρι συμπίπτει χρονικά με τα προβλήματα λόγω της φωτιάς στα τρία κρίσιμα κυκλώματα του ΑΔΜΗΕ, τις δύο γραμμές μεταφοράς, Λάρυμνας και Αχαρνών των 400 KV και το κύκλωμα 150 KV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό. Ουσιαστικά η γραμμή μεταφοράς της Λάρυμνας σήμανε συναγερμό στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ. Γιατί μέσω της σύνδεσης της με το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου έρχονται φορτία από το βόρειο Σύστημα. Έλλειμμα, μάλιστα, που διευρύνθηκε μεταξύ 1 και 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ENTSO-E.

Αυτός είναι ο λόγος που αποφασίσθηκαν οι διακοπές ηλεκτροδότησης στην Αττική, όχι μόνον σε νοικοκυριά, αλλά και σε εργοστάσια και επιχειρήσεις, για να επέλθει ισορροπία στο Σύστημα τροφοδότησης και να αποφευχθεί το γενικό blackout. Διακοπές που συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές, όπως και οι διαταραχές στις τάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v