Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στη Βόρεια Ελλάδα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στόχος μας να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Ερχεται τροπολογία για τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Οικονόμου: Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

«Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Η κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφορικά με την παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου σε εκδήλωση των Τούρκων στη Νέα Υόρκη.

Όσον αφορά την πανδημία και τα υψηλά κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «δεν είμαστε μπροστά σε lockdown». Όπως είπε, δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης το να πάμε σε lockdown όπως αυτά που γνωρίσαμε στο παρελθόν.

«Αυτό που κάναμε, είναι να επισημάνουμε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, έγιναν οι απαραίτητες συσκέψεις και αυτή είναι μια προσπάθεια που η κυβέρνηση θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα, να επισκέπτεται επιτόπου περιοχές, κυρίως εκεί όπου τα επίπεδα του εμβολιασμού είναι χαμηλά και χρειάζεται μια περαιτέρω δραστηριοποίηση και εγρήγορση», τόνισε.

Για τα σχολεία, είπε ότι «πεποίθηση και στόχος μας να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Αυτό βασίζεται σε ένα μελετημένο σχέδιο, που στηρίζεται στο εμβόλιο και τον συχνό έλεγχο. Το σχέδιο αυτό μάς παρέχει εγγυήσεις για να μείνουν ανοιχτές οι αίθουσες. Από το καλοκαίρι ήδη είχαμε δει την αύξηση των κρουσμάτων σε αυτές τις ηλικίες, το περιμέναμε, γι’ αυτό καταστρώσαμε τον τρόπο αυτό λειτουργίας των σχολείων, παρακολουθούμε την κατάσταση», σημείωσε.

Για τις επικρίσεις ότι η Κυβέρνηση έχει καθυστερήσει στο θέμα των μονοκλωνικών, είπε: «Μόλις πρόσφατα δόθηκε η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη χρήση μονοκλωνικών και ετοιμάζεται τροπολογία του υπουργείου Υγείας για να χρησιμοποιηθούν στη χώρα μας. Η Ελλάδα συμμετείχε σε όλες τις σχετικές έρευνες. Κάποιοι τα χρησιμοποίησαν ως άλλοθι και δικαιολογία για να τα αναδείξουν ως υποκατάστατο του εμβολιασμού».

Ο κ. Οικονόμου διέψευσε δημοσιεύματα ότι οι Τούρκοι έφτασαν 2,5 ναυτικά μίλια έξω από την Κρήτη, σημείωσε ότι η προκλητικότητα της Άγκυρας βρίσκεται στην ατζέντα των συνομιλιών του πρωθυπουργού και επανέλαβε πως «η εξωτερική μας πολιτική τίποτα δεν αφήνει αναπάντητο».

Για τη λειτουργία των ΑΕΙ, είπε ότι «για την κυβέρνηση δεν υπάρχει άλλο μοτίβο από τη δια ζώσης λειτουργία των Πανεπιστημίων. Σε μεγάλο ποσοστό εμβολιάστηκαν φοιτητές και πανεπιστημιακοί. Υπάρχουν τρόποι διαχείρισης των χώρων και ευελιξίας των προγραμμάτων, ώστε τα μαθήματα να γίνουν δια ζώσης και οι πρυτάνεις το διαισθάνονται αυτό. Η πανεπιστημιακή κοινότητα ασπάζεται αυτή την άποψη».

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, απάντησε: «Αυτό που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις μετά από έναν κύκλο που δεν ήταν καλός για την κυβέρνηση και την παρουσία αρχηγών στη ΔΕΘ, είναι μια διαφορά πάνω από τη διαφορά των δύο κομμάτων στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Και αυτό μετά από δύο χρόνια θητείας που η κυβέρνηση διαχειρίζεται κρίσεις. Έχουμε μπροστά προκλήσεις να αλλάξουμε τον τόπο, για μια Ελλάδα που μπορεί να πηγαίνει μπροστά, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v