Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεθνής διαγωνισμός για παραθαλλάσιο οικόπεδο στον Ιμερο Ροδόπης από την ΕΤΑΔ

Το ακίνητο λόγω του μεγάλου μεγέθους του και της τοποθεσίας του σε περιοχή εξαιρετικής περιβαλλοντικής σημασίας ενδείκνυται για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και άλλων δραστηριοτήτων, τονίζει η ΕΤΑΔ.

Διεθνής διαγωνισμός για παραθαλλάσιο οικόπεδο στον Ιμερο Ροδόπης από την ΕΤΑΔ

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) ανακοινώνει την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων αξιοποίησης του δημοσίου ακινήτου με ΑΒΚ 1902, το οποίο βρίσκεται στην παραλία Ίμερου, 23χλμ. περίπου νότια της Κομοτηνής, στο νομό Ροδόπης.

Η ΕΤΑΔ έχει στην διοίκηση και διαχείρισή της το συγκεκριμένο ακίνητο και προτίθεται να προβεί στην αξιοποίησή του, μέσω της διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού για την μακροχρόνια εκμίσθωσή του, τμηματικά ή εξ’ ολοκλήρου.

Το με ΑΒΚ 1902 δημόσιο ακίνητο καταγράφηκε το 2003 ως παλαιός αιγιαλός, βρίσκεται εκτός σχεδίου, είναι παραθαλάσσιο και έχει επίπεδη μορφολογία. Σύμφωνα με πρόσφατη αποτύπωση, το ακίνητο τέμνεται σε δύο τμήματα από Επαρχιακή οδό, και έχει συνολικό εμβαδόν άνω των 3.400 στρεμμάτων.

Επισημαίνεται πως το ακίνητο βρίσκεται εντός του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΠΑΜΑΘ) και κατά το μεγαλύτερος μέρος του εντός περιοχής Ramsar.

Στόχος της ΕΤΑΔ είναι η προσέλκυση προτάσεων για την αξιοποίηση του ακινήτου, προκειμένου να αναπτυχθούν σε αυτό δραστηριότητες με βάση τις επιτρεπόμενες χρήσεις του ΦΕΚ 497Δ/17.10.2008. Το ακίνητο λόγω του μεγάλου μεγέθους του και της τοποθεσίας του σε περιοχή εξαιρετικής περιβαλλοντικής σημασίας ενδείκνυται για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και άλλων δραστηριοτήτων, όπως τουριστικές εγκαταστάσεις ξενοδοχειακών καταλυμάτων, Συνεδριακά Κέντρα, ξενώνες και κατασκηνώσεις, εγκαταστάσεις αναψυχής (εστιατόρια, ταβέρνες, αναψυκτήρια), αθλητικές εγκαταστάσεις κέντρα πολιτισμού, θεματικά πάρκα, , οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη την προστασία, την ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος της πρόσκλησης είναι η ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για το ακίνητο και την πρόθεση της ΕΤΑΔ να το αξιοποιήσει μακροχρόνια. Σκοπός της πρόσκλησης είναι η αξιοποίηση του ακινήτου τμηματικά ή εξ’ ολοκλήρου, ώστε να συμβάλει στην αναβάθμιση της περιοχής, την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και παράλληλα στην ενίσχυση των εσόδων της εταιρείας.

Ενόψει της διαμόρφωσης των Τευχών του Διαγωνισμού, που θα ακολουθήσει την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η ΕΤΑΔ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς τα ενδιαφερόμενα μέρη, τα οποία
καλούνται να υποβάλλουν:

  • τις προτάσεις τους ως προς την ανάπτυξη (με φωτορεαλιστικά σχέδια και αρχικό επενδυτικό σχέδιο), ανάλογα με το ενδιαφέρον τους, τόσο για το σύνολο του ακινήτου, όσο και για ένα ή περισσότερα τμήματα αυτού, λαμβάνοντας υπόψη το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο επιτρεπόμενων χρήσεων γης και όρων δόμησης.
  • την επιλογή των χρήσεων που θα αναπτύξουν με τα αντίστοιχα μεγέθη δόμησης-κάλυψης.
  • χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και πιθανές διακριτές φάσεις ανάπτυξης.
  • τον επιθυμητό χρόνο διάρκειας της παραχώρησης.
  • το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης.
  • απόδειξη της βιωσιμότητας του επενδυτικού σχεδίου.
  • την εμπειρία τους σε υλοποίηση, διαχείριση και λειτουργία παρόμοιων με το προτεινόμενο έργο.

Οι προτάσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να κατατεθούν σε κλειστό φάκελο στα κεντρικά Γραφεία της Εταιρείας (Βουλής 7, 105 62 Αθήνα, Πρωτόκολλο, 2ος όροφος) έως την 15η Δεκεμβρίου 2021 και ώρες 09.00-16.00.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v