Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κοκκίνισαν» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική

Η μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας οδήγησε την Επιτροπή να εντάξει τη συμπρωτεύουσα στις «κόκκινες» περιοχές. Κοκκινίζουν επίσης Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική.

«Κοκκίνισαν» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική

Στο «κόκκινο» εντάσσεται η Θεσσαλονίκη, με απόφαση της Επιτροπής Επιδημιολόγων, που συνεδρίασε την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του iatronet.gr, η απόφαση ελήφθη με γνώμονα όχι τόσο το μέγεθος της διασποράς στην πόλη και στο νομό όσο κυρίως λόγω της μεγάλης πίεσης που υφίστανται τα νοσοκομεία.

Οι κλίνες ΜΕΘ είναι εδώ και μέρες πλήρεις, ενώ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μεταφέρονται και τα περιστατικά των γειτονικών νομών, που δεν διαθέτουν MEΘ Covid και πολλές αυτές είναι στο «κόκκινο» επίπεδο εδώ και μία ή δύο εβδομάδες.

Στο «κόκκινο», όμως, εντάσσει η επιτροπή και τις Λάρισα, Χαλκιδική, Κιλκίς.

Η Πολιτική Προστασία αναμένεται να επικυρώσει την ένταξη των παραπάνω περιοχών στο «κόκκινο» και την επιβολή επιπλέον περιοριστικών μέτρων, που συνοψίζονται στα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται για τη Θεσσαλονίκη, είναι και η είσοδος στις δημόσιες υπηρεσίες όσων είναι ανεμβολίαστοι να γίνεται υποχρεωτικά με rapid test.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v