Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς θα πάρουν τα δωρεάν GB οι νέοι

Σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων θα έχουν οι καταναλωτές από την κατάργηση του φόρου κινητής τηλεφωνίας στους εμβολιασμενους νέους έως 29 ετών και της μείωσης έως 10% στους άνω των 30 ετών. Πώς θα γίνει η διαδικασία για την απαλλαγή από τα τέλη κινητής και η πίστωση των δωρεάν GBs.

Πώς θα πάρουν τα δωρεάν GB οι νέοι

Σημαντικό όφελος, που για το σύνολο των πολιτών θα φτάσει τα 68 εκατ. ευρώ λιγότερα χρήματα για πληρωμή λογαριασμών, θα επιφέρουν τα δύο μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και αφορούν τους νέους που εμβολιάζονται από 15 έως 29 ετών.

Η εξειδίκευση των δύο μέτρων που αφορά τα δωρεάν data 50 GBs για νέους από 15-17 ετών αλλά και τη μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας στους χρήστες μέχρι 29 ετών έγινε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι δύο αυτές κινήσεις είναι πολύ σημαντικές και με συμβολικό χαρακτήρα για τους νέους που «έχουν ταλαιπωρηθεί καθώς επηρεάστηκαν σημαντικά από τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας». «Πρόκειται για μία πράξη αναγνώρισης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Όσον αφορά το δωρεάν πακέτο δεδομένων 50 GBs θα έχει διάρκεια πέντε μήνες από την ενεργοποίησή του και θα αφορά 10 GBs ανά μήνα. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση από τις 11 Οκτωβρίου με δύο τρόπους:

- Είτε μέσω του emvolio.gov.gr με κωδικούς taxisnet του γονέα και το ΑΜΚΑ του ανήλικου παιδιού.

- Είτε μέσω ΚΕΠ με το ΑΜΚΑ του ανήλικου και υπεύθυνη δήλωση του γονέα για το τηλέφωνο που θα πιστωθούν τα δωρεάν GBs.

Μετά την αίτηση πιστώνεται από τον πάροχο στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλωθεί το δωρεάν πακέτο των 50 GBs, το οποίο, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, χρηματοδοτείται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το μέτρο του τέλους κινητής τηλεφωνίας για νέους

Η κατάργηση των τελών κινητής τηλεφωνίας αφορά του νέους έως 29 ετών ενώ για τους άνω των 30 ετών περιλαμβάνει μείωση του φόρου στο 10% για όλους τους λογαριασμούς, ανεξάρτητα ποσού.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από 1 Ιανουαρίου 2022. Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης, ήδη έχει κατατεθεί ρύθμιση στη Βουλή.

Όλοι οι δικαιούχοι θα πρέπει να καταθέσουν σχετική δήλωση-αίτηση ηλεκτρονικά μέσω κωδικών taxisnet (αν είναι ανήλικος, χρησιμοποιεί τους κωδικούς του γονέα) είτε η σύνδεσή τους αφορά συμβόλαια είτε καρτοκινητά. Ωστόσο διευκρίνισε ότι η κατάργηση αφορά έναν αριθμό τηλεφώνου ανά δικαιούχο.

Μαρία Μόσχου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v