Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κομισιόν βάζει τίτλους τέλους στα προγράμματα στήριξης

Η αρμόδια επίτροπος για τον ανταγωνισμό και την κρατική βοήθεια ζητά από τις κυβερνήσεις να στηρίξουν «μια προοδευτική κατάργηση των μέτρων στήριξης λόγω της κρίσης». Ορόσημο η 30ή Ιουνίου.

Η Κομισιόν βάζει τίτλους τέλους στα προγράμματα στήριξης

Η Κομισιόν θέλει να προχωρήσει το 2022 σε σταδιακή κατάργηση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας.

Η αρμόδια επίτροπος για τον ανταγωνισμό και την κρατική βοήθεια ζητά από τις κυβερνήσεις να στηρίξουν «μια προοδευτική κατάργηση των μέτρων στήριξης λόγω της κρίσης», η οποία θα οδηγήσει στις 30 Ιουνίου στον τερματισμό πολλών από τα προγράμματα που είναι σε ισχύ.

«Βλέπουμε επιτέλους φως στην άκρη του τούνελ, με την οικονομία της Ευρώπης να ανακάμπτει δυναμικά», σημείωσε σε email, μεταδίδει το Bloomberg.

Η σταδιακή κατάργηση θα συνοδεύεται από μέτρα για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων στη φάση της ανάκαμψης, ώστε αυτές να αντικαταστήσουν την κρατική χρηματοδότηση, σημειώνει.

Η Επίτροπος προτείνει να παραμείνουν κάποια μέτρα στήριξης για μακρύτερο χρονικό ορίζοντα, όπως η στήριξη φερεγγυότητας, που μπορεί να προσελκύσει ιδιωτική χρηματοδότηση για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες συνήθως στηρίζονται στην τραπεζική χρηματοδότηση αλλά αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα χρεών.

Οι κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν παρατηρήσεις επί των προτάσεων και να απαιτήσουν μικροαλλαγές, πριν αυτές καθιστούν οριστικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v