Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοχλός ανάπτυξης για την οικονομία τα Data Center

Κάθε 1 ευρώ επένδυσης σε data center αποφέρει 8,23 ευρώ προστιθέμενης αξίας. Τα στοιχεία της έρευνας της ΙDG Research Services, εκτός από τη θετική αυτή επίπτωση, καταγράφουν και τη δημιουργία υψηλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Μοχλός ανάπτυξης για την οικονομία τα Data Center

Άμεσα  οφέλη στην οικονομία της χώρας αποφέρουν οι επενδύσεις σε data center καθώς  κάθε 1 ευρώ που επενδύεται, αποφέρει πολλαπλάσιο όφελος.

Η έρευνα της ΙDG Research Services, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της Lamda Helix, διαπιστώνει επίσης:

  • Κάθε 1 ευρώ επένδυσης σε neutral multi-tenant data center (ουδέτερα κέντρα δεδομένων πολλαπλών χρηστών) αποφέρει 8,23 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία.
  • Κάθε 1 ευρώ επένδυσης σε data centers επιστρέφει 4,38 ευρώ στην οικονομία.
  • Κάθε 1 ευρώ επένδυσης σε κέντρα υποδομών αποφέρει 1,41 ευρώ στην οικονομία.

Τα οφέλη αυτά διαχέονται σε μεγαλύτερη κλίμακα στο σύνολο της οικονομίας της χώρας:

  • Οι ψηφιακές υποδομές δημιουργούν συνθήκες σταθερής ανάπτυξης.
  • Τα data centers δημιουργούν θέσεις υψηλής εξειδίκευσης και υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
  • Η ύπαρξη ψηφιακών υποδομών προσελκύει επενδύσεις από εταιρείες τεχνολογίας.
  • Οι ψηφιακές τεχνολογίες αλληλοσυνδέονται και δημιουργούν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα. Η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την 5G ετοιμότητα.

Η Ελλάδα διαθέτει πρόσβαση σε οικονομικά αποδοτικές και σταθερές υποδομές, όπως είναι προσέλκυση νέων υποβρύχιων καλωδιακών συνδέσεων. Το γεγονός, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του γεωστρατηγικού και οικονομικού πλεονεκτήματός της, μπορεί να αναδείξει τη χώρα σε σημείο συγκέντρωσης υποβρύχιων καλωδίων που συνδέουν την ηπειρωτική Ευρώπη με την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και την Ασία.

Δέσμευση στη βιωσιμότητα

«Η αγορά των ψηφιακών υποδομών ανοίγει τον δρόμο ώστε οι επιχειρήσεις να επωφεληθούν από την ενίσχυση της αποδοτικότητας και τις "πράσινες" πρακτικές» αναφέρει η έρευνα.

Για τις εταιρείες του κλάδου, η βιωσιμότητα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, με στόχο την ενίσχυση της φήμης. Η επένδυση στην καθαρή ενέργεια και σε ένα «πράσινο» ενεργειακό μείγμα αποτελεί στρατηγική κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v