Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πράσινο φως» στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για το Ultra-Fast Broadband

Στην έγκριση των τεχνικών προσφορών για το έργο Υποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας - Ultrafast Broadband (UFBB), προϋπολογισμού 870 εκατ. ευρώ, προχώρησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το επόμενο βήμα είναι το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών των δύο διεκδικητών του έργου. 

«Πράσινο φως» στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για το Ultra-Fast Broadband

Στην έγκριση των τεχνικών προσφορών του ΟΤΕ και της «Ένωσης Εταιρειών ΤΕΡΝΑ ΑΒΕΤΕ και GRID TELECOMS ΑΕ» που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για το έργο Ultra-Fast Broadband προχώρησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Σειρά έχει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, προκειμένου να προχωρήσει η ανάθεση του μεγαλύτερου ΣΔΙΤ της χώρας και ενός από τα μεγαλύτερα του κλάδου στην Ευρώπη καθώς έχει προϋπολογισμό 700 εκατ. ευρώ (περίπου 870 εκατ. με ΦΠΑ), με τα 300 εκατ. ευρώ να προέρχονται από δημόσια χρηματοδότηση.

Με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών θα καθοριστεί το πώς θα μοιραστούν τα επτά τμήματα (LOTs) που περιλαμβάνει το έργο.

Το έργο αφορά την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών σε μεγάλο κομμάτι της ελληνικής περιφέρειας, που δεν καλύπτεται από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Το UFBB δημιουργεί περισσότερες από 750.000 συνδέσεις ταχύτητας τουλάχιστον 100 Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps και στοχεύει στην επιτάχυνση της επίτευξης των στόχων συνδεσιμότητας του ευρωπαϊκού σχεδίου της «Κοινωνίας των Gigabit».

Οι περιοχές και η εκτιμώμενη συνολική επένδυση (δημόσια και ιδιωτική) ανά τμήμα είναι οι εξής:

1: Π.Ε. Ροδόπης, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Ζακύνθου Ηλείας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, 105,155,747 ευρώ.

2: Π.Ε. Πέλλας, Πιερίας, Καστοριάς, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Λάρισας, Μαγνησίας, Σποράδων, Κέρκυρας, 106,694,417 ευρώ.

3: Π.Ε. Εύβοιας, Σύρου, Άνδρου, Θήρας, Κέας - Κύθνου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου Τήνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, 99,255,768 ευρώ.

4: Π.Ε. Χαλκιδικής, Θάσου, Καβάλας, Σερρών, Λέσβου, Ικαρίας, Λήμνου, Σάμου, Χίου, 95,118,381 ευρω.

5: Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Ιθάκης, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, 104,905,604 ευρώ.

6: Π.Ε. Κοζάνης, Γρεβενών, Άρτας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ημαθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Πειραιώς, Νήσων, 96,828,854 ευρώ.

7: Π.Ε. Βοιωτίας Φθιώτιδας, Κ.Τ. Αθηνών, Β.Τ. Αθηνών, Δ.Τ. Αθηνών, Ν.Τ. Αθηνών, Αν. Αττικής, Δ. Αττικής Καλύμνου, Καρπάθου, Κω, Ρόδου, Λασιθίου, 92,961,365 ευρώ.

Η διάρκεια της Σύμβασης Σύμπραξης έχει οριστεί σε 26 έτη από την ημερομηνία υπογραφής της. Οι διαγωνιζόμενοι υποχρεούνταν να υποβάλουν ενιαία προσφορά για το σύνολο των επτά γεωγραφικών ζωνών του έργου, δηλώνοντας τον μέγιστο αριθμό ζωνών που προτίθενται να αναλάβουν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v