Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διήμερη επίσκεψη του Βαρβιτσιώτη στη Βόρεια Μακεδονία

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Διήμερη επίσκεψη του Βαρβιτσιώτη στη Βόρεια Μακεδονία

Έπειτα από πρόσκληση του αναπληρωτή πρωθυπουργού για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα μεταβεί αύριο στα Σκόπια.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον κ. Ντιμιτρόφ, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι. Σημειώνεται ότι στο τέλος της συνάντησης με τον κ. Ντιμιτρόφ, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Στο επίκεντρο των συνομιλιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Βαρβιτσιώτη, θα είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ αναμένεται να εξετασθούν και ζητήματα διμερών σχέσεων, όπως η οικονομία και η ενέργεια.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα θέσει στους ανωτέρω αξιωματούχους το ζήτημα της πλήρους, συνεπούς και με καλή πίστη εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σημειώνεται, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Βαρβιτσιώτης θα έχει συνάντηση με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v