Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επαφές Χατζηδάκη με επικεφαλής των θεσμών

Το κεντρικό θέμα ήταν για μια ακόμη φορά, αυτό των εκκρεμών συντάξεων καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν μετ’ επιτάσεως το θέμα της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΦΚΑ προς τους δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.

Επαφές Χατζηδάκη με επικεφαλής των θεσμών

Με τους επικεφαλής των θεσμών συναντήθηκε το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης των εκπροσώπων των δανειστών, για την 12η μεταμνημονιακή αξιολόγηση.

Το κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν για μια ακόμη φορά, αυτό των εκκρεμών συντάξεων καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν μετ’ επιτάσεως το θέμα της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΦΚΑ προς τους δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.

Το θέμα είχε άλλωστε απασχολήσει και τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, που στις συναντήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, είχαν θέσει στο μικροσκόπιο την πορεία διεκπεραίωσης των εκκρεμοτήτων, καθώς και το ύψος των ποσών που εγγράφονται στον προϋπολογισμό του 2022 για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων αυτών οφειλών του δημοσίου.

Σύμφωνα με κύκλους από το υπουργείο Εργασίας, κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε την πρόοδο που έχει συντελεστεί καθώς και τις εκτιμήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα, με δεδομένο τον στόχο που έχει τεθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για αύξηση του ρυθμού απονομής των εκκρεμών συντάξεων και δραστική μείωση του στοκ έως το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Μάλιστα, συμφωνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός να ενημερώνει τακτικά τους εκπροσώπους των θεσμών τόσο για την πορεία των εκκρεμών συντάξεων, όσο και για τη διαδικασία απονομής των συντάξεων γενικά, με τον κ. Χατζηδάκη να εμφανίζεται αποφασισμένος να αντιμετωπίσει το θέμα, ως κορυφαία προτεραιότητα -για λόγους τόσο κοινωνικούς όσο και πολιτικούς- και όχι απλώς ως συμμόρφωση με μια μνημονιακή υποχρέωση.

Ρούλα Σαλούρου [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v