Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Παραπέμπεται επιχείρηση για παραβιάσεις ΠΟΠ και ΠΓΕ

Διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση με την επωνυμία «ΚΑΛΤΣΑΣ Μ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ», προέβη σε κατάχρηση των καταχωρημένων ονομασιών: «ΘΡΟΥΜΠΑ ΘAΣΟΥ ΠΟΠ» και «ΘΑΣΟΣ ΠΓΕ», για αντίστοιχα συγκρίσιμα προϊόντα.

ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Παραπέμπεται επιχείρηση για παραβιάσεις ΠΟΠ και ΠΓΕ

Μία επιχείρηση παραπέμφθηκε για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ΠΟΠ και ΠΓΕ, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε σημεία λιανικής πώλησης, στην περιοχή της Αττικής και διερεύνηση σε ηλεκτρονικά καταστήματα και διαφημιστικά sites.

Το θέμα αφορά τα συστήματα ποιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με γεωγραφικές ενδείξεις «Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης» (ΠΟΠ) και «Προστατευμένη Γεωγραφική Ένδειξη» που έχουν να κάνουν με τρόφιμα και οίνο.

Μετά τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση με την επωνυμία «ΚΑΛΤΣΑΣ Μ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ», προέβη σε κατάχρηση των καταχωρημένων ονομασιών: «ΘΡΟΥΜΠΑ ΘAΣΟΥ ΠΟΠ» και «ΘΑΣΟΣ ΠΓΕ», για αντίστοιχα συγκρίσιμα προϊόντα, γεγονός που προκαλεί παραπλάνηση των καταναλωτών και αθέμιτο ανταγωνισμό. Έτσι η επιχείρηση παραπέμφθηκε στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ του ΥΠΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v