Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχεται ψηφιακός μετασχηματισμός του Παρακαταθηκών και Δανείων

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει η Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε τον σχετικό διαγωνισμό. Ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ.

Ερχεται ψηφιακός μετασχηματισμός του Παρακαταθηκών και Δανείων

Τη δημιουργία μιας πλήρους και ενημερωμένης βάσης δεδομένων για όλα τα δάνεια, που θα μπορεί να οδηγήσει στην εκτίμηση του πιστωτικού κινδύνου κάθε δανείου, προβλέπει το Υποέργο 1: «Ψηφιοποίηση Φακέλων Δανείων», του Έργου: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠ&Δ)», που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η ΚτΠ.

Ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ και σκοπός του είναι η βέλτιστη διαχείριση της πληροφορίας του δανειακού χαρτοφυλακίου του ΤΠΔ, με τη δημιουργία μιας πλήρους και ενημερωμένης βάσης δεδομένων για όλα τα δάνεια, με τις εξασφαλίσεις που αντιστοιχούν σε κάθε δάνειο και την τήρηση επικαιροποιημένης βάσης αποτίμησης των εξασφαλίσεων αυτών για την εκτίμηση του πιστωτικού κινδύνου.

Οι βασικοί στόχοι και τα αναμενόμενα οφέλη του έργου είναι:

  • Η βελτιστοποίηση της διαδικασίας αναζήτησης εγγράφων του δανειακού αρχείου, ώστε να είναι ευχερέστερη η διαθεσιμότητα της σχετικής πληροφορίας.
  • Η προστασία του αρχείου από φθορές και απώλειες μέσω ψηφιοποίησης. Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διεθνούς Άνω των Ορίων Διαγωνισμού για το Έργο «Ψηφιοποίηση Φακέλων Δανείων»
  • Η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, σχετικά με την τήρηση και επικαιροποίηση των δεδομένων που απαιτούνται για την Εθνική Βάση Αναλυτικών Πιστωτικών Δεδομένων (Anacredit).
  • Η υποστήριξη των νομικών ενεργειών του ΤΠΔ σχετικά με το δανειακό χαρτοφυλάκιο.
  • Η υποστήριξη των αναγκών του ΤΠΔ για την παραγωγή οικονομικών στοιχείων σύμφωνα με το ΔΠΧΑ 9.

Η διαδικασία διαβούλευσης θα διεξαχθεί μέσω του Συστήματος ΕΣΗΔΗΣ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.promitheus.gov.gr, για χρονικό διάστημα από την ανάρτηση του Τεύχους Διακήρυξης στο ΕΣΗΔΗΣ προς Διαβούλευση για χρονικό διάστημα δεκαπέντε ημερών από την ανάρτηση του Τεύχους Διακήρυξης στο ΕΣΗΔΗΣ προς Διαβούλευση.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 17 μήνες, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ελέγχου και παραλαβής παραδοτέων.

Αντικείμενο της σύμβασης

Αντικείμενο της σύμβασης είναι:

(α) η προμήθεια και εγκατάσταση ενός ΠΣ Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων,

(β) η ψηφιοποίηση των φακέλων των δανείων των Διευθύνσεων Χορήγησης & Εξυπηρέτησης Δανείων και Ειδικών Κατηγοριών -η οποία περιλαμβάνει τη σάρωση και την καταχώριση μεταδεδομένων σάρωσης και

(γ) η εξαγωγή και καταχώριση δεδομένων για την ηλεκτρονική εκμετάλλευση του περιεχομένου των φακέλων των δανειοληπτών, μέσω του ΠΣ Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων.

Ειδικότερα, ο ανάδοχος θα πρέπει να μεριμνήσει, ενδεικτικά, για:

  • την παραμετροποίηση των προσφερόμενων στοιχείων της λύσης του, σύμφωνα με της απαιτήσεις του έργου, όπως αυτές θα έχουν οριστικοποιηθεί στη μελέτη εφαρμογής
  • την εγκατάσταση στο GCloud και την παραμετροποίηση του λογισμικού συστήματος, βάσεων δεδομένων και λοιπού λογισμικού και τη ρύθμιση για την εξασφάλιση της συλλειτουργίας με τις υφιστάμενες υποδομές
  • τη δημιουργία λογαριασμών χρηστών
  • τον έλεγχο καλής λειτουργίας του συνόλου του εξοπλισμού και λογισμικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v