Νέα δρομολόγια και αεροπορικές εταιρείες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το ενδιαφέρον των αεροπορικών για επιπλέον πτήσεις έχει προσελκύσει ο ελληνικός τουρισμός, χάρη στις φετινές του επιδόσεις. Ποιες εταιρείες ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν με πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Νέα δρομολόγια και αεροπορικές εταιρείες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Στην ανθεκτικότητα που επέδειξε ο ελληνικός τουρισμός κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και στις προοπτικές περαιτέρω ανάκαμψής του επενδύουν μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες δεν διστάζουν να προσθέσουν από νωρίς στο πτητικό τους πρόγραμμα νέους προορισμούς και να αυξήσουν τη συχνότητα των δρομολογίων τους, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην ισχυρή ζήτηση.

Η Αθήνα και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν ήδη βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αεροπορικών εταιρειών με νέα δρομολόγια, αναθερμαίνοντας τις προσδοκίες για… ολική επαναφορά του ελληνικού τουρισμού το 2022.

Και μπορεί για την ώρα οι αεροπορικές εταιρείες να κάνουν σχέδια επί χάρτου και να μην είναι ξεκάθαρη η εικόνα σε επίπεδο νέων πτήσεων στα αεροδρόμια της χώρας, με τους παράγοντες του τουρισμού να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου World Travel Market, προκειμένου να μετρήσουν τον «σφυγμό» της αγοράς και να αφουγκραστούν τις τάσεις που θα επικρατήσουν το 2022, ωστόσο, τα πρώτα δρομολόγια έχουν «κλειδώσει» για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Οι πτήσεις του χειμώνα

Στην πολυπόθητη επέκταση της τουριστικής περιόδου ποντάρουν μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, κάποιες εκ των οποίων επέλεξαν να προσθέσουν ή και να διατηρήσουν για πρώτη φορά δρομολόγια και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συνδέοντας την Ελλάδα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην κατεύθυνση αυτή, η χαμηλού κόστους γερμανική αεροπορική εταιρεία Eurowings θα πετάει από την Αθήνα προς την Πράγα καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, πτήση την οποία θα διατηρήσει και την ερχόμενη σεζόν. Η επίσης χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Ryanair θα εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα-Κολωνία, συνδέοντας την Ελλάδα με τη Γερμανία, ενώ για πρώτη φορά θα πετάει κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και ο κρατικός αερομεταφορέα της Λετονίας airBaltic, συνδέοντας την ελληνική πρωτεύουσα με τη Ρίγα.

Τα πρώτα νέα δρομολόγια

Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας μετρά ήδη 5 νέους προορισμούς (Βοστώνη, Κουβέιτ, Κάλιαρι, Οδησσός, Κρασνοντάρ) ενόψει του 2022 και τρία επιπλέον δρομολόγια από τους ισχυρούς των αερομεταφορών. Την ισχυρή ζήτηση που καταγράφηκε φέτος από την άλλη άκρη του Ατλαντικού επιχειρούν να αξιοποιήσουν οι αεροπορικές εταιρείες που συνδέουν την Ελλάδα με τις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, η Delta Airlines έχει ήδη ανακοινώσει την προσθήκη μιας νέας πτήσης, από έναν νέο προορισμό, τη Βοστώνη, προς την Αθήνα και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με το πρώτο δρομολόγιο να έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαΐου.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Air Transat σχεδιάζει να επιστρέψει στην καναδική αγορά, προγραμματίζοντας 3 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση με προορισμό τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, συμπληρώνοντας το πτητικό έργο της Air Canada, η οποία συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με το Τορόντο και το Μόντρεαλ και θα ξεκινήσει τα δρομολόγια για την επόμενη σεζόν από τον Απρίλιο. Ενδεικτικός της ζήτησης που καταγράφηκε φέτος από τις ΗΠΑ και τον Καναδά προς την Ελλάδα είναι ο αριθμός των εβδομαδιαίων πτήσεων με προορισμό την Αθήνα, ο οποίος στο peak της σεζόν ανήλθε σε 73.

Παράλληλα, η Aegean, η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία, σχεδιάζει να προσθέσει ένα ακόμη απευθείας δρομολόγιο, συνδέοντας την Αθήνα με το Κουβέιτ, έναν καινούργιο προορισμό για το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μία νέα σύνδεση πρόκειται να προσθέσει στο πτητικό της έργο για το 2022 και η χαμηλού κόστους ισπανική Volotea, η οποία θα πετάει από το Κάλιαρι της Ιταλίας με προορισμό την ελληνική πρωτεύουσα.

Στην ίδια κατεύθυνση, η επίσης χαμηλού κόστους ουγγρική Wizz Air, η οποία θα ενώνει την Ελλάδα με την Ουκρανία και την πόλη Λβιβ, αναμένεται να εντάξει στον προγραμματισμό της το δρομολόγιο Αθήνα-Οδησσός από το 2022.

Στην επέκταση της δραστηριότητάς του στην Ελλάδα επενδύει και ο ρωσικός αερομεταφορέας Nordwind Airlines. Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, με έδρα τη Μόσχα και βάση στο διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, προσφέρει από τον Ιούνιο εβδομαδιαίες πτήσεις από την Αθήνα προς το Κρασνοντάρ και για το 2022 σχεδιάζει να προσθέσει στο δίκτυό της απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Αγίας Πετρούπολης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v